Gymnasiets rektor stopper efter 12 år: Derfor siger han op nu

Fra 1. oktober skal Jens Skov være sekretariatsleder for Lægeforeningen i Syddanmark. Arkivfoto

Gymnasiets rektor stopper efter 12 år: Derfor siger han op nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Skov har valgt at træde tilbage som rektor for Horsens Gymnasium for at få mere tid i sit privatliv.

Horsens: En høj elevtilfredshed, en lovende gymnasiesammenlægning og et godt samarbejde med grundskolen.

Der mangler ikke inspiration, når Jens Skov, rektor på Horsens Gymnasium gennem 12½ år, skal forberede sin afskedstale til elever, lærerstab og ledelse.

For det skal han nemlig snart. Onsdag bekendtgjorde han over for skolens elever og ansatte, at de fra 1. oktober skal have ny rektor.

- Jeg har et rigtig godt job, som jeg er rigtig glad for. Men jeg vil gerne have mere tid i mit privatliv, og derfor har jeg truffet, hvad der ikke har været nogen nem beslutning, siger Jens Skov, der traf beslutningen om at stoppe hen over sommeren.

- Sommerferien har været en god refleksionsperiode, hvor jeg har fået dagligdagen lidt på afstand. Jeg kom frem til, at jeg var nødt til at lave noget om i mit arbejdsliv, siger han.

Beslutningen handler om ting, som er knyttet til mit liv. Når det er sagt, kan man selvfølgelig godt snakke om dårlig timing, for lige nu havde min skole måske allermest brug for mig.
Jens Skov

Ingen sammenhæng

1. oktober påtager Jens Skov sig stillingen som sekretariatsleder for Lægeforeningen i Danmark.

- Jeg skal være med til at kigge på, hvordan vi indretter vores lægevæsen, og jeg skal være rådgiver for lægerne. Ligesom det har været tilfældet med jobbet som rektor, er det et job, der giver mening for mig at udføre, siger Jens Skov.

I 2021 skal Horsens Gymnasium efter planen fusionerer med Horsens Statsskole, men det faktum har ifølge Jens Skov intet at gøre med beslutningen om at stoppe.

- Der er ingen sammenhæng. Beslutningen handler om ting, som er knyttet til mit liv. Når det er sagt, kan man selvfølgelig godt snakke om dårlig timing, for lige nu havde min skole måske allermest brug for mig, siger Jens Skov, der dog ikke er nervøs for at give stafetten videre.

Vicerektor tager over

- Jeg efterlader mig en erfaren ledelse og nogle dygtige medarbejdere. Mine elever er så tilfredse med at gå i skole, som de aldrig har været før. Vi har et velfungerende elevråd. Så på den måde er det et godt tidspunkt at stoppe, siger Jens Skov.

Fra 1. oktober indtræder vicerektor Henriette Hartoft Andersen i stillingen som konstitueret rektor.

Der vil i slutningen af september bliver holdt en afskedsreception for Jens Skov.

Gymnasiets rektor stopper efter 12 år: Derfor siger han op nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce