Fra fredag bliver din færden overvåget elektronisk, når du besøger Horsens' midtby

Inden længe bliver det muligt at følge, hvordan folk med tændte telefoner og wifi-forbindelse bevæger sig rundt i Horsens Kommune. Den indsamlede mængde data skal gøre de forretningsdrivende og erhvervslivet klogere på forbrugernes adfærd. Foto: Palle Herløv

Fra fredag bliver din færden overvåget elektronisk, når du besøger Horsens' midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sensorerne registrerer ved hjælp af wifi-signalet i folks telefoner, hvor de bevæger sig hen i byen. Besøger de midtbyens butikker, hvis de kommer som turister til Fængslet, eller forlader de byen uden at bruge en krone?

Horsens: Nye metoder tages nu i brug i bestræbelserne på at blive klogere på, hvordan folk bevæger sig rundt i det centrale Horsens.

Det skriver organisationen Kystlandet og CityHorsens i en fælles pressemeddelelse.

Metoden omhandler såkaldt "big data" - indsamling af store mængder data og analyse heraf - som skal indsamles ved hjælp af 28 sensorer, hvoraf de første sættes op fredag på Industrimuseet og på Søndergade.

Sensorerne er i stand til inden for en radius af 20 meter at registrere wifi-signalet fra mobiltelefoner i lommerne på de folk, der bevæger sig rundt i området, så man kan følge deres færden.

De indsamlede data er anonymiserede, så det er ikke muligt at identificere enkeltpersoner.

Målet med projektet er at bruge informationerne til at målrette tilbud til turister og handlende og til bedre markedsføring.

- I dag har vi ikke nok viden om folks bevægelsesmønstre og data på, hvad de foretager sig, når de er ankommet til kommunen. Tager de besøgende, der kommer til en koncert på Fængslet f.eks. også en tur forbi Horsens' centrum og shopper, og besøger de andre turistattraktioner, når de nu alligevel er her? Den slags spørgsmål får vi nu besvaret, og det giver os helt andre muligheder for at arbejde målrettet, forklarer turistchef i Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg.

Vi er gået med i projektet, fordi det rummer et stort forretningspotentiale. Både for vores medlemmer i midtbyen og for Horsens som helhed. Med de her data kan vores butikker i højere grad basere deres forretning på fakta, fordi vi kan dokumentere, hvordan kunderne bevæger sig i gågader, cafégader og Bilka-området.
Cathrine Florian Bang, chef for CityHorsens
Big data i Horsens' centrum
Bag big data-projektet står organisationen Kystlandet og turismesamarbejdet mellem Horsens og Odder Kommuner.Der bliver i første omgang installeret 28 sensorer på udvalgte steder i Horsens Kommune. Med dem bliver det muligt at kortlægge tendenser i de besøgendes adfærd, så man kan se, om de besøger flere steder, når de er i området.

Sensorerne i projektet fungerer ved at aflæse wifi-signalet og dermed det såkaldte MAC-nummer på forbipasserendes mobiltelefoner. De indsamlede data er anonymiserede, så det er ikke muligt at identificere enkeltpersoner på baggrund af målingerne.

De første sensorer installeres på Danmarks Industrimuseum og i Søndergade i Horsens fredag 2. marts.

Kilde: Kystlandet.dk

Landets største sensor-netværk

Foruden Industrimuseet bliver der opsat sensorer ved Den Genfundne Bro i Vestbirk, på hoteller, ved Kuben, i Bilka-området, Jessensgade, Hestedamsgade, Hospitalsgade, Torvet og Nørregade.

CityHorsens' chef Cathrine Florian Bang siger, at man er gået med i projektet, fordi det rummer et stort forretningspotentiale.

- Både for vores medlemmer i midtbyen og for Horsens som helhed. Med de her data kan vores butikker i højere grad basere deres forretning på fakta, fordi vi kan dokumentere, hvordan kunderne bevæger sig, siger hun.

Medlemmerne af CityHorsens vil fremover få adgang til månedlige data, som kan give dem indsigt i deres forretningers besøgende.

De 28 sensorer kommer til at blive Danmarks hidtil største netværk af sensorer, der kortlægger folks færden systematisk. Målingerne bliver først rigtig brugbare efter et års tid, så man har et grundlag at sammenligne ud fra.

Fra fredag bliver din færden overvåget elektronisk, når du besøger Horsens' midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce