Forslag fra erhvervslivet: Gør ulovlig lastbil-parkering lovlig

Dansk Industri Horsens og Business Horsens foreslår, at man kigger på mulighederne for at etablere tre grusparkeringspladser for lastbiler i Horsens Kommune, samt at man nytænker parkeringsrestriktionerne på industrivejene. Arkivfoto: Morten Pape

Forslag fra erhvervslivet: Gør ulovlig lastbil-parkering lovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan- og miljøudvalget mødtes for nyligt med Dansk Industri Horsens og Business Horsens for at drøfte løsninger på problemet med langtidsparkerede lastbiler.

Horsens: En parkeringsplads på grus og en nytænkning af parkeringsreglerne.

Der var flere løsningsforslag på bordet, da medlemmer af kommunens plan- og miljøudvalg for nylig mødtes med repræsentanter fra Dansk Industri Horsens og Business Horsens.

Mødet var arrangeret af udvalgets medlemmer for at høre erhvervslivets input i forhold til kommunens udfordring med langtidsparkerede lastbiler i industriområderne. En problematik, Folkebladet har belyst de seneste uger.

- Vi havde en god dialog, og de (erhvervslivets repræsentanter, red.) kom med et oplæg til, hvordan vi kan gribe situationen an, fortæller Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Det primære forslag gik på at etablere tre parkeringspladser for lastbiler uden indhegning, men med skiltning ved Horsens N, V og S. Tanken er at etablere pladserne på grus for at holde udgiften nede. Det fortæller Carsten Wengel, formand for Dansk Industri Horsens, der deltog ved mødet.

- Vi er ude i en forholdsvis billig løsning for at prøve konceptet af. tanken er, at vi lige skal have afdækket behovet, inden vi går ud og laver nogle store parkeringspladser. Lige nu kender vi ikke behovet. Det eneste, vi kan konstatere, er, at lastbilerne holder uforholdsmæssigt, siger Carsten Wengel.

Der er parkeringsforbud på industrivejene fra klokken 18 til 6. Lige præcis på det tidspunkt oplever vi ikke de største gener, så man kunne overveje at gøre det lovligt at parkere om natten.
Carsten Wengel

Grus er en udfordring

Martin Ravn ser potentiale i at lave en løsning, der kan afdække behovet, men der er nogle forhold i forslaget, der skal tages højde for.

- Det at lave parkeringspladserne på grus er en udfordring, for pladserne skal overfladesikres i forhold til grundvand og oliespild. Derfor vil det hurtigt gribe om sig, siger han.

Et andet forslag, der kom frem på mødet, var at lave en parkeringsplads kun til trailere, hvor der ikke behøves overfladesikring.

Lovlig at parkere om natten

Erhvervslivets repræsentanter præsenterede også et forslag om at ændre på parkeringsreglerne.

- Der er parkeringsforbud på industrivejene fra klokken 18 til 6. Lige præcis på det tidspunkt oplever vi ikke de største gener, så det kunne være, man skulle gøre det lovligt at parkere om natten, siger Carsten Wengel.

Det er Martin Ravn klar til at kigge på.

- Men det er klart, at hvis man fjerner parkeringsrestriktionerne om natten, så skal der indføres nogle restriktioner om dagen. Det kan være, det slet ikke skal være lovligt at parkere i dagtimerne, siger Martin Ravn.

Forslag fra erhvervslivet: Gør ulovlig lastbil-parkering lovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce