Fond skyder millioner i Østbirk-virksomhed

Bo Eskerod Madsen grundlagde i 2013 ReMoni. I dag har virksomheden, der arbejder med overvågning af energiforbrug og kunstig intelligens, 21 medarbejdere og er netop blevet finansieret af Danmarks Grønne Investeringsfond. Pressefoto

Fond skyder millioner i Østbirk-virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond skal hjælpe ReMoni med at udbrede en løsning, der kan spare energi.

Østbirk: Et større millionlån fra Danmarks Grønne Investeringsfond skal være med til at sikre, at Østbirk-virksomheden ReMoni kan udbrede sin løsning, som hjælper virksomheder med at spare energi.

I dag bruger rigtig mange tekniske installationer nemlig ikke deres strøm, vand og varme efter hensigten, og det er det problem, Østbirk-virksomheden vil hjælpe med at rette op på ved hjælp af kunstig intelligens og overvågning.

- Op mod halvdelen af den energi, der bruges, er spild. Energien bliver ikke brugt som ønsket, og det er dét, vi prøver at reducere. Hvis vi for eksempel opdager et utæt vandrør med det samme, og dermed løser det hurtigere, kan vi spare store omkostninger, siger Bo Eskerod Madsen i en pressemeddelelse.

Han stiftede virksomheden i 2013. I dag har ReMoni 21 medarbejdere og hovedkontor i Østbirk.

Han fik ideen til ReMoni, da han i 2012 arbejdede med at bygge monitoreringssystemer.

- Når vi kiggede på de tekniske installationer i virksomheder, kunne vi se, at der drønede en masse energi ud. Det er det, vi tager fat om med ReMoni, siger Bo Eskerod Madsen.

Han oplyser, at bygninger og processer forbruger 60 pct. af energien i Danmark, så der er en stor potentiel besparelse at hente ved at blive klogere på, hvordan man bruger energien her.

ReMoni er blot en af mange typer energiovervågning på markedet, men den Østbirk-baserede løsning adskiller sig fra de andre ved at samle overvågningen med kunstig intelligens. På den måde giver ReMoni et indblik i, hvordan en installation forbruger energi og vand i stedet for blot hvor meget. Systemet afgiver en alarm, hvis noget skal justeres, og det kan aflæses fra brugerens telefon eller computer.

Undersøgelser viser, at energiforbrug kan variere med op til 300 procent afhængig af brugerens adfærd, og at en kontinuerlig overvågning af energiforbrug derfor medfører store besparelser.

ReMoni
Stiftet af Bo Eskerod Madsen i 2013.

Har hovedkontor på Sudkærvej ved Østbirk og udviklingskontor i Odense.

21 medarbejdere.

Udvikler målere, som kan fastgøres på alle tekniske installationer i bygninger og produktion. Målerne overvåger ved hjælp af sensorer og kunstig intelligens installationernes forbrugsmønstre. På den måde kan virksomheden få et bedre billede af, hvordan de bruger deres energi.
Bo Eskerod Madsen grundlagde i 2013 ReMoni. I dag har virksomheden, der arbejder med overvågning af energiforbrug og kunstig intelligens, 21 medarbejdere og er netop blevet finansieret af Danmarks Grønne Investeringsfond. Arkivfoto
Bo Eskerod Madsen grundlagde i 2013 ReMoni. I dag har virksomheden, der arbejder med overvågning af energiforbrug og kunstig intelligens, 21 medarbejdere og er netop blevet finansieret af Danmarks Grønne Investeringsfond. Arkivfoto

Ser stort potentiale

Danmarks Grønne Investeringsfond har finansieret ReMoni, så virksomheden kan skalere løsningen og få godt fat i markedet. Og fonden har et godt øje til Østbirk-virksomheden.

- Selvom ReMoni er i en tidlig fase, har de allerede bevist produktets berettigelse på markedet. Vi ser et stort potentiale i ReMoni. De er nytænkende og relevante inden for mange brancher og markeder, lyder skudsmålet fra Line Lundbye, erhvervskundechef i Danmarks Grønne Investeringsfond i en pressemeddelelse.

Hverken ReMoni eller Danmarks Grønne Investeringsfond ønsker at oplyse det nøjagtige beløb for finansieringen.

Danmarks Grønne Investeringsfond
Fonden er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, der fremmer en grøn omstilling.Investeringerne ligger primært inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Fond skyder millioner i Østbirk-virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce