Flere havbrug mangler tilladelser: Nu vil minister rydde op

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann Jensen (V) er blevet kaldt i samråd af Christian Rabjerg Madsen (S). Han vil vide mere om, hvad ministeriet er stødt på i kulegravningen af havbrugs tilladelser. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen

Flere havbrug mangler tilladelser: Nu vil minister rydde op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere danske havbrug har opdrættet fisk uden de nødvendige tilladelser, og nu skal der ryddes op, siger minister.

Danmark: Hjarnø Havbrug er ikke den eneste virksomhed i akvakulturbranchen uden nødvendige tilladelser.

Den lokale virksomhed manglede bl.a. en placeringstilladelse, kom det frem tidligere på året, da havbruget var i fokus på grund af opdræt af sølvlaks.

Andre havbrug mangler også en placeringstilladelse eller andre tilladelser, viser en kulegravning, Miljø- og Fødevareministeriet har fortaget.

- Det er uacceptabelt, at flere havbrug ikke har haft de fornødne tilladelser, siger ministeren på området, Jakob Ellemann-Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Han mener, at bedre sagsbehandling på området kunne have forhindret situationen, og han har nu bedt Kammeradvokaten, der løser juridiske opgaver for staten, sørge for et fuldstændigt overblik over, hvor sagsbehandlingen står.

Har strammet op

For at undgå opdræt af ikkehjemmehørende arter som sølvlaks uden orden i papirerne er det blevet understreget over for alle havbrug og dambrug, at de skal rette henvendelse til Miljøstyrelsen, hvis opdræt af sådanne arter ønskes påbegyndt.

Internt, flere styrelser imellem, er der blevet strammet op, så informationer om import af ikkehjemmehørende arter bliver delt.

Selvom Hjarnø Havbrug manglede tilladelser vedrørende sølvlaks, ville de være opnået ved ansøgning, vurderer Miljøstyrelsen i øvrigt.

Sølvlaksene var startskuddet på sagen om Hjarnø Havbrug, der efterforskes af politiet for brud på miljølovgivningen.

Flere havbrug mangler tilladelser: Nu vil minister rydde op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce