Flere burde være i job: Horsens ligger i bunden af ny opgørelse

Horsens Kommune er placeret i bunden af ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeret, der måler, hvor mange personer, der er på offentlig forsørgelse i den enkelte kommuner, i forhold til hvor mange der burde være. Arkivfoto: Palle Herløv

Flere burde være i job: Horsens ligger i bunden af ny opgørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der er 300 flere på offentlig forsørgelse i Horsens Kommune, end der burde være. Det placerer Horsens som nummer 88 ud af Danmarks 98 kommuner.

Horsens: Der er plads til forbedring i Horsens.

Sådan lyder meldingen fra Beskæftigelsesministeriet, der netop har præsenteret en ny opgørelse over de danske kommuners beskæftigelsesindsats. En opgørelse, hvor Horsens indtager en uskøn placering som nummer 88 ud af Danmarks 98 kommuner.

Opgørelsen tager højde for rammevilkårerne i de enkelte kommuner, eksempelvis gennemsnitligt uddannelsesniveau og alder, og udregner deraf, hvor mange fuldtidspersoner, der burde være på offentlige forsørgelse, i forhold til, hvor mange der reelt er.

I Horsens' tilfælde burde der være 4780 fuldtidspersoner på offentlige forsørgelse, men ifølge opgørelsen er der 5080. Det betyder, at Horsens Kommune ligger 0,5 procentpoint på den forkerte side af det forventede niveau, og det er denne procentandel, der rækker til en plads som nummer 88.

En placering, som formand for beskæftigelsesudvalget i Horsens Lisbeth Torfing (EL) tager til efterretning.

- Vi vil kigge nærmere på, hvad der er sket her, og hvad vi kan gøre ved det. Men vi ved godt, at vi har nogle udfordringer, siger hun og nævner blandt andet unge ledige som en af de grupper, der er særligt udfordrende at få i beskæftigelse.

Beskæftigelse-opgørelse
Sådan placerer udvalgte kommuner sig på Beskæftigelsesministeriets opgørelse over kommuners beskæftigelsesindsats på baggrund af kommunernes rammevilkår:4. Hedensted, 1820 på offentlig forsørgelse (0,9 procentpoint/260 færre end forventet)

37. Vejle, 5300 på offentligt forsørgelse (0,2 procentpoint/150 færre end forventet)

39. Aarhus, 18.660 på offentlig forsørgelse (0,2 procentpoint/430 færre end forventet)

45. Odder, 980 på offentlig forsørgelse (0,0 procentpoint/0 færre end forventet)

65. Skanderborg, 2290 på offentlig forsørgelse (0,1 procentpoint/10 flere end forventet)

88. Horsens, 5080 på offentlig forsørgelse (0,5 procentpoint/300 flere end forventet)

94. Silkeborg, 4620 på offentlig forsørgelse (0,8 procentpoint/440 flere end forventet)

97. Fredericia, 3190 på offentlig forsørgelse (1 procentpoint/330 flere end forventet)

Færre ledige i Horsens

I den seneste opgørelse, Beskæftigelsesministeriet bragte for dagen, lå Horsens nummer 68, og kommunen er således faldet 20 placeringer.

Det er skal man ifølge Lisbeth Torfing ikke tolke som et udtryk for, at ledigheden er stigende i Horsens.

- Den økonomiske situation, vi har nu, gør, at der generelt er faldende ledighed, så når vi ligger mere over landsgennemsnittet, end vi gjorde før, er det, fordi der er grupper, vi ikke har fået lige så meget med i opsvinget, som andre kommuner har været i stand til. Men det betyder ikke, at der er flere ledige i Horsens. Der er færre, siger Lisbeth Torfing.

Ifølge Beskæftigelsesministeriets beregninger ville Horsens Kommune kunne spare 21,5 millioner kroner om året, hvis antallet af personer på offentlige forsørgelse i Horsens Kommune blev bragt til det forventelige niveau.

Flere burde være i job: Horsens ligger i bunden af ny opgørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce