Finn Pedersen til tælling: Business-bestyrelse vil have ny formand

Finn Pedersen blev valgt til bestyrelsen i 2015, hvor han røg direkte ind på formandsposten. Han blev genvalgt i 2017, hvor der herefter var kamp om formandsposten, men det blev Finn Pedersen, der løb med flertallet af bestyrelsens stemmer og dermed kunne fortsætte som formand. Nu ønsker flertallet af bestyrelsen en ny formand. Arkivfoto

Finn Pedersen til tælling: Business-bestyrelse vil have ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uoverensstemmelser og udsigt til strammere økonomi får et flertal i Business Horsens' bestyrelse til at ønske ny formand i stedet for Finn Pedersen. Derfor fremrykker foreningen den årlige generalforsamling.

Horsens: Business Horsens bestyrelse vil vælge ny formand.

Det skriver erhvervsforeningen i en pressemeddelelse til Horsens Folkeblad.

I dag er Finn Damkjær Pedersen formand, men nu mener bestyrelsen, at der skal nye kræfter på posten:

- Efter en periode med udskiftning i den daglige ledelse og med ansættelsen af erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen, er det påkrævet med en ny ledelse i bestyrelsen, lyder det blandt andet i den skriftlige udmelding.

Peter Otto Nielsen, der er næstformand, uddyber:

- Vi er i en situation, hvor Business Horsens' økonomi ændrer sig ret markant. Som følge af den ny erhvervsfremmelov har vi udsigt til at blive beskåret med 2,7 mio. kr. i 2020, hvilket er i nærheden af halvdelen af vores tilskud, og vi er nødt til at gennemtænke, hvordan vi kommer fornuftigt videre.

- Der er uoverensstemmelser i bestyrelsen, og det gør, at situationen er den, at Finn Pedersen fratræder som bestyrelsesformand ved næste generalforsamling, men han er stadig formand indtil da.

- Hvad vil det sige, at der er uoverensstemmelser?

- Der har været lidt udfordringer i forhold til, hvordan samarbejdet har forløbet, også i forhold til vores ny direktør. Vi skal have fundet en fornuftig måde at skabe den nødvendige plads til direktøren, mens de overordnede politiske ting ligger hos formandskabet. Et flertal i bestyrelsen mener, vi skal ind på en anden linje, men det lader vi nu være op til vores medlemmer på næste generalforsamling, forklarer Peter Otto Nielsen, som ikke ønsker at uddybe størrelsen på flertallet i bestyrelsen.

- Er der uoverensstemmelser mellem direktør og formand?

- Der har været nogle meningsudvekslinger om, hvem der skal gøre hvad, men det er ikke sådan, at de slås. De taler fornuftigt sammen, og det gør de stadig. Mere er der ikke i det.

- Men vi er nødt til som forening at tage hånd om udfordringer med rettidig omhu, så vi hele tiden har det stærkest mulige hold, siger næstformanden.

Bestyrelsen i Business Horsens
De sidder i bestyrelsen for Business Horsens:
 • Finn Damkjær Pedersen, bestyrelsesformand, Dansk Halentreprise
 • Peter Otto Nielsen, næstformand i bestyrelsen, formand i detailhandelsudvalget
 • Annette Hviid, næstforkvinde i detailhandelsudvalget, Hviid
 • Bo Ulsøe, direktør og indehaver af Blunico A/S
 • Hans A. Sørensen, afdelingsformand for 3F, udpeget af LO Horsens
 • Jeannette Refstrup, partner i Strup & Strup Kommunikation ApS
 • Jesper Grubbe Møller, tømrermester, KBJ Horsens
 • Johannes Aagaard Saugbjerg, adm. direktør for Vola A/S, udpeget af DI Horsens
 • Henning Barsøe, afdelingsdirektør i Jyske Bank A/S, Horsens
 • Lars Tygesen, indehaver af EDC Erhverv Ejendoms Centret A/S
 • Niels Valeur, direktør i H.J. Valeur A/S
 • Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune
 • Preben Borregaard, bestyrelsesformand for DKI Logistics A/S

Generalforsamling rykkes til januar

Situationen gør, at Business Horsens fremrykker næste års generalforsamling, som sædvanligvis holdes i foråret.

- Vi satser på midt i januar, men beslutningen er helt ny, så vi har ikke en dato på plads endnu. Vi er lige nu ved at få konfirmeret med revisorerne, hvornår regnskabet kan være klart, og vi vil snarest muligt melde en dato ud, siger Peter Otto Nielsen.

Formålet med en tidligere generalforsamling er ifølge næstformanden at give en ny ledelse arbejdsro og mulighed for så tidligt som muligt at tage fat på årets opgaver.

Business Horsens' bestyrelse består i dag foruden formand og næstformanden af Annette Hviid, Bo Ulsøe, Hans A. Sørensen, Jeannette Refstrup, Jesper Grubbe Møller, Johannes Aagaard Saugbjerg, Henning Barsøe, Lars Tygesen, Niels Valeur, Peter Sørensen og Preben Borregaard.

Ifølge Peter Otto Nielsen har bestyrelsen ikke et særligt ønske til, hvem der skal være formand efter Finn Petersen.

- Når medlemmerne har valgt en bestyrelse, skal den nyvalgte bestyrelse selv konstituere sig efterfølgende. Det er "business as usual", siger han.

- Kan du se dig selv som formand?

- Jeg har ingen ambitioner om en formandspost. Finn og jeg har et blændende samarbejde, og der er ikke tale om et formandskup, siger Peter Otto Nielsen.

Horsens Folkeblad har været i kontakt med Finn Pedersen og forsøgt at få en kommentar til situationen, men den siddende formand henviser i den forbindelse til næstformand Peter Otto Nielsen.

Finn Pedersen til tælling: Business-bestyrelse vil have ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce