Erhvervsprisen trak tårer

Søstrene Line og Anna Jensen har drevet butikken Anna & Søs i tæt på 20 år . Torsdag aften blev de hædret for deres aktive indsats med UdviklingOdders Erhvervspris. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Erhvervsprisen trak tårer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søstrene Anna og Line Jensen modtog torsdag aften stor anerkendelse for deres indsats for butikslivet i Odder, da de modtog UdviklingOdders Erhvervspris.

Odder: "Det kan ikke være så svært at se. Det må blive Anna og Søs, der skal have erhvervsprisen".

Sådan skrev en af indstillerne på Facebook, da UdviklingOdder i slutningen af sidste år søgte nominerede til årets Erhvervspris.

Og der er da også mange gode grunde til, at UdviklingOdders bestyrelse valgte at følge den indstilling.

- Ikke alene har Anna og Line Jensen skabt en markant virksomhed med mange ansatte. De har siden deres spæde start, hvor de serverede abrikoslagkager for kunderne ved et sommer-outlet ved Rude Strand, gjort meget ud af innovation og nytænkning. Og over de seneste år har de, som en af indstillerne skrev, udviklet sig fra modebutik til eventmagere, sagde UdviklingOdders direktør Karsten Geertsen, inden prisen blev overrakt af foreningens formand Arne Sørensen.

Anna & Søs er meget mere end bare en tøjbutik for kvinder i alle aldre og størrelser.

For de to driftige søstre står også bag det tilbagevendende MegaOutlet, som flere gange om året trækker i titusindvis af kunder til byen.

MegaModeshow er efterhånden også en tradition, som søstrene står bag. Og så er der alle de andre aktiviteter, som de har en finger med i, for at skabe aktiviteter i Rosensgade.

UdviklingOdders Erhvervspris
UdviklingOdders Erhvervspris tildeles en virksomhed i Odder Kommune, der f.eks.o har skabt vækst i omsætning eller arbejdspladser

o har iværksat nye initiativer i virksomheden

o er innovativ og nyskabende

o har forbedret sit image/brand

o har været med til at skabe PR eller på anden vis bidrager til vækst og udvikling i området

...eller af en anden grund fortjener at blive kåret

Tidligere modtagere:

ProTruck (2016), System TM A/S (2015), Fru Møllers Mølleri (2014), Egmont Højskolen/Vandhalla (2013) og Norsminde Kro (2012).

Rørt til tårer

For prismodtagerne selv trak det tårer at få den anerkendelse af deres arbejde.

- Det er jo megafedt, at få en anerkendelse af, at det, vi elsker at gøre, har en værdi for byen, sagde Anna Jensen i sin takketale.

Hun understregede, at de ikke kunne gøre det uden deres medarbejdere, hvoraf mange var inviteret med til torsdagens prisoverrækkelse.

- De laver så meget andet end at sælge tøj. Eksempelvis bruger vi halvanden måneds mandetimer på at pakke goodiebags, fortalte Anna Jensens, mens storesøster Line Jensen stolt viste gaven frem.

Maleriet "Trappen ved Pinen Strand" af Finn Have.

- Og der var heller ikke meget, der ville kunne lade sig gøre, hvis ikke I ville lege med, sagde hun henvendt til de 220 butiks- og erhvervsfolk, der var samlet på Parkhotellet.

Tøjsælgere ved et tilfælde

Det er snart 20 år siden, at Anna & Søs første gang lavede forretninger.

Anna og Line Jensen mødte helt tilfældigt en mand med et stort parti engrosvarer, som de to søstre købte og solgte videre. De blev lidt bidt af det og satsede hele vores børneopsparing for at åbne en sæsonbutik ved Rude Strand. Det blev en god sommer, for vejret var ikke så godt og sommerhusgæsterne havde brug for noget at lave og et sted at bruge deres feriepenge. De første år som tøjsælgere foregik primært som outlet i weekenderne, mens søstrene fortsatte med deres almindelig arbejde - Line som sælger hos SP. Maskiner og Anna som sælger hos tryllebutikken Pegani i Horsens. Men søstrene måtter erkende, at de ikke kunne blive ved med at arbejde om natten og trække på deres netværk, så for små 14 år siden åbnede de en "rigtig" butik, først i grovvarecentrets lokaler, siden på Rådhusgade, inden butikken i 2010 rykkede ind i de nuværende lokaler på Rosensgade.Foruden Anna & Søs var Tiltman.dk og Nordic Seeds nomineret til dette års Erhvervspris.

Erhvervsprisen trak tårer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce