Elektronik-firmaet BHE solgt: Flytter job væk fra Horsens

BHE, der blev etableret som Bent Hede Elektronik i 1984, producerer f.eks. styreenheder til forskellige elektroniske produkter. Virksomheden er nu solgt til en køber, som på sigt vil flytte produktionen væk fra Horsens. Arkivfoto

Elektronik-firmaet BHE solgt: Flytter job væk fra Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Produktionen i Horsens fortsætter i dag, men på sigt betyder det et farvel til arbejdspladser i Horsens, afslører køberen fra Tarm.

Horsens: Elektronik-producenten BHE A/S, tidligere Bent Hede Elektronik, er solgt.

Køberen er Tarm-virksomheden GPV, som i Danmark, Mexico og Thailand beskæftiger godt 1100 medarbejdere med produktion af både elektronik og mekanik. I Danmark er mekanikproduktionen koncentreret i Tarm, mens elektronikken produceres i Aars.

På sigt er det tanken, at BHE's aktiviteter skal integreres i GPV's platforme i henholdsvis Aars og Bangkok, fortæller adm. direktør Bo Lybæk, som netop har været i Horsens for at orientere ca. 70 medarbejdere.

- Ved at samle aktiviteterne udnytter vi kapaciteten bedst, og det er helt afgørende for, at vi kan opnå de nødvendige synergier og styrke vores konkurrencekraft, siger direktøren.

Over tid betyder det et farvel til produktionen og arbejdspladerne på Hattingvej i Horsens, erkender han, men en tidshorisont har han ikke.

- Vi har ikke en fast plan endnu. Vores fabrikschef fra Aars, Anders Thomsen, er på sagen, og jeg er sikker på, at vi med ham i spidsen får skabt en både ordentlig og konstruktiv proces, siger Bo Lybæk.

- Det er klart, at det betyder meget for vores medarbejdere i Horsens, og at situationen skaber usikkerhed for den enkelte. Men det, vi kan sige lige nu, er, at selskabet BHE eksisterer i dag, som det gjorde i går - og indtil videre fortsætter vi som i går, siger han.

BHE-direktør fortsætter i virksomheden

BHE, som blev etableret i 1984, var indtil 1. marts ejet af Bjarne Stenberg og Poul Martin Bøtker.

De to, der har fungeret som henholdsvis bestyrelsesformand og adm. direktør, har en tid overvejet deres ejerskab, fremgår det af en fælles pressemeddelelse.

- Vi har en god position i Danmark og i Nordtyskland, men hvis vi for alvor skal vækste internationalt, skal der nye og relativt store investeringer til. Her har GPV den rette størrelse og teknologiske formåen, siger Poul Martin Bøtker.

Han overlader posten som BHE-selskabets adm. direktør til GPV's Henrik Tornbjerg, men ifølge Bo Lybæk fortsætter den tidligere BHE-direktør med samme funktioner som hidtil. Bjarne Stenberg er ligesom resten af BHE-bestyrelsen trådt tilbage i forbindelse med salget, og en GPV-bestyrelse har taget over.

Horsens-del skal sikre vækst i GPV

Foruden produktionen i Horsens, der tegner sig for størstedelen af omsætningen, har BHE produktion i Kina via et partnerskab.

- Vi skal have talt med partneren i Kina, før vi kan sige mere om fremtiden for den del, siger Bo Lybæk.

GPV blev for godt et år siden selv købt af Schouw & Co. i Aarhus, der som moderselskab driver forskellige virksomheder inden for industrien. Når GPV nu har købt BHE, er det et led i en ambitiøs vækststrategi:

- Vi skal løfte vores omsætning fra 850 mio. kr. i 2015 til 1,5 mia. kr. i 2020, siger Bo Lybæk, som i den forbindelse satser såvel på egen vækst som på vækst fra opkøb.

BHE har i en årrække omsat for ca. 100 millioner kroner fortrinsvis via salg til det danske og tyske marked.

Elektronik-firmaet BHE solgt: Flytter job væk fra Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce