Efterskole med få elever lukker ned

Phønix Efterskole opnåede tidligere i år status som rettighedsskole under Unicef. Det har ikke sikret efterskolen elever nok til at fortsætte driften, tyder alt på. Arkivfoto

Efterskole med få elever lukker ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Phønix Efterskole på Hjarnø har meddelt, at den er lukket. Efterskolen kom i modvind i dansktyrkiske kredse i 2016 og har haft svært ved at tiltrække nye elever siden da.

Hjarnø: Hedensted Kommune er efter alt at dømme blevet en efterskole fattigere.

Phønix Efterskole med hjem på Hjarnø har givet besked til Efterskoleforeningen om, at den er lukket.

- Vi ved ikke så meget andet, end at bestyrelsen har lukket skolen her midt i august, fordi den kun havde omkring ti elever, siger Bjarne Lundager Jensen, direktør i Efterskoleforeningen.

Hedensted Kommunes formand for læringsudvalget, Ole Vind (V), har ikke fået besked om lukningen, og en endelig bekræftelse hos bestyrelsen på Phønix Efterskole har det ikke været muligt at få.

Bestyrelsen vil ikke udtale sig før om et par uger, men afkræfter ikke, at efterskolen er lukket.

Vi har i Efterskoleforeningen været glade for Phønix. Det er vigtigt med mangfoldige tilbud til indvandrere, og der har Phønix haft en vigtig rolle. Det er et tab, de ikke er der mere.
Bjarne Lundager Jensen, direktør, Efterskoleforeningen

Kom i strid modvind

Phønix Efterskole blev etableret af danskere med tyrkisk baggrund i 2010. I sommeren 2016 blev den i forbindelse med uro i Tyrkiet hængt ud for at støtte Fethullah Gülen - en tyrkisk mand, som lever i eksil i USA, og som den tyrkiske præsident Recep T. Erdogan har anklaget for at stå bag et kupforsøg.

Fethullah Gülens ideer om uddannelse havde tjent som inspiration for efterskolens stiftere, fortalte ledelsen dengang til Folkebladet. Men den var uden en politisk agenda, blev det gjort klart.

Det var ikke nok til at standse forældre med tyrkisk baggrund i at udmelde deres børn.

Siden er der blevet kæmpet en kamp for at undgå at måtte lukke som en anden dansktyrkisk skole, Østjyllands Privatskole ved Stouby, der opgav kampen allerede i efteråret 2016.

Lukning vækker ærgelse

Bjarne Lundager Jensen er ærgerlig over den angivelige lukning.

- Vi har i Efterskoleforeningen været glade for Phønix. Det er vigtigt med mangfoldige tilbud til indvandrere, og der har Phønix haft en vigtig rolle. Det er et tab, at de ikke er der mere, siger direktøren, der håber, at efterskolen kan genåbne på et senere tidspunkt.

Også formanden i efterskoleforeningens sydøstjyske region havde gerne set, at Phønix kunne fortsætte.

- Det er en efterskole, der har gjort det fantastisk. De har haft fat i en elevgruppe, som andre ikke kan nå. Jeg synes, det er ærgerligt, at udefrakommende ting skal gøre, at de er nødt til at lukke, siger Jan Nielsen.

Efterskole med få elever lukker ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce