Det vælter ind med asbest


Det vælter ind med asbest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikast/Brande: På baggrund af en byrådsbeslutning fra 5. februar igangsatte Ikast-Brande Kommunes tekniske område i maj måned en forsøgsordning med modtagelse af ubegrænset asbesttagplader på genbrugspladsen i Ikast samt indkøb af seks nye containere med "brevsprækkeindkast" til modtagelse af affaldet.

Tidligere måtte hver enkelt borger maksimalt aflevere fem tagplader pr. dag, men det loft er altså nu blevet fjernet, hvis man vel og mærke begiver sig til Ikast, og det har kunnet mærkes på den indleverede mængde.

Mens kommunen i hele 2017 modtog 234 tons asbestplader, havde tallet ved udgangen af august allerede rundet 480 tons, altså mere end en fordobling i løbet af et kortere tidsrum.

Færre konflikter

Formålet med forsøgsordningen er dels, at bortskaffelsen af asbest-/eternittagplader sker miljømæssigt korrekt, dels at sikre en bedre og lettere modtagelse af affaldet på genbrugspladserne, at mindske støvgenerne og endelig at nedbringe antallet af konflikter mellem pladspersonale og borgere. Ikke mindst det sidste synes at være lykkedes.

Teknisk område planlægger at gennemføre en mere grundig evaluering af ordningen i starten af det nye år.

Det vælter ind med asbest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce