Der er fuld knald på byggeriet af parcelhuse i Horsens

Der er fuld knald på byggeriet af parcelhuse i Horsens. Mægler Alex Mandrup vurderer, at det bl.a. hænger sammen med de mange byggefirmaer, som historisk har base i Horsens. Han peger også på byggeudstillingen Horsens Bygger, som åbner igen til påske. Arkivfoto

Der er fuld knald på byggeriet af parcelhuse i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun i Aarhus blev der bygget flere parcelhuse end i Horsens i 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Horsens: Sidste år blev der bygget nøjagtig 55.020 kvm parcelhus i Horsens. Det svarer til 344 huse på hver 160 kvm, og det placerer Horsens på en fornem andenplads i nybyggeri i hele landet.

Det viser en opgørelse, som cheføkonom Anders Høyer fra Sparekassen Kronjylland har lavet. Opgørelsen er baseret på tal fra Danmarks Statistik.

Det er Aarhus Kommune, der med 451 huse af samme størrelse indtager førstepladsen.

Opgørelsen kommer ikke bag på Alex Mandrup, indehaver af EDC Ejendomscentret.

- Jeg er helt med på, at der bliver bygget mange parcelhuse. Horsens er også den by i landet, hvor der bliver solgt flest parcelhuse, fortæller Alex Mandrup.

Her er top 10 listen
Det er jyderne, der har mest gang i nybyggeriet. Ni af kommunerne i top 10 i opgørelsen fra Sparekassen Kronjylland på baggrund af tal fra Danmarks Statistik og Økonomi- og Indenrigsministeriet er jyske.Her følger listen over, hvor mange kvm fuldført byggeri, der er blevet bygget i de forskellige kommuner i 2016, samt hvor mange huse på 160 kvm, det svarer til.

1. Aarhus - 72.217 kvm, 451 huse

2. Horsens - 55.020 kvm, 344 huse.

3. Aalborg - 45.766 kvm, 286 huse.

4. Vejle - 45.531 kvm, 285 huse.

5. Skanderborg - 42.728 kvm, 267 huse.

6. Esbjerg - 35.501 kvm, 222 huse.

7. Viborg - 31.877 kvm, 199 huse.

8. Odense - 30.530 kvm, 191 huse.

9. Roskilde - 28.588 kvm, 179 huse.

10. Herning - 28.154 kvm, 176 huse.

Horsens er en højborg for byggefirmaer

Hos EDC beskæftiger mæglerne sig foruden salg af allerede byggede huse med nybyggeri. Bl.a. har de huse til salg i Provstlund i Lund og i Tyrstedhøj, og mæglerne oplever en stor efterspørgsel, oplyser Alex Mandrup, som peger på flere forklaringer på den store interesse for nybyggeri i Horsens.

- Dels er der en sammenhæng med, at Horsens er blevet lidt en højborg for byggefirmaer. Hele historien med Finn Mortensen, der startede med at bygge huse i 70'erne, hvilket blev til det, der er HusCompagniet i dag, og Milton og Hybel, der er kommet til, har en betydning, vurderer Alex Mandrup, som også pointerer, at der i Horsens er tradition for, at folk bor i parcelhuse.

- Det er klart, det også har en betydning, at kommunen udstykker rigtig mange grunde, og at Horsens traditionelt er en parcelhusby, siger Alex Mandrup, som er koordinator for byggeudstillingen Horsens Bygger, som åbner i påsken.

- Horsens Bygger er med til at holde gang i interessen. Hvis vi lod være med at have den i Horsens, kan du være 100 pct. sikker på, at en kommune som f.eks. Vejle ville melde ind på den. Byggefirmaerne vil gerne vise deres udstillingshuse frem, og man skal hele tiden holde interessen i kog, siger Alex Mandrup.

Høster resultater af langt stræk

Han forventer, at 20.000-25.000 gæster vil besøge byggeudstillingen i løbet af det halve år, den er åben.

- Halvdelen kommer fra andre steder end Horsens. Nogle ser på husene, fordi de vil bygge andre steder, men der er også nogle, som ender med at sige, at kan vi få en grund for 700.000 - 800.000 kr. i Horsens i stedet for at give f.eks. halvanden million i Skanderborg, så bygger vi i Horsens, forklarer ejendomsmægleren.

Ifølge ham er det et længere stræk, som nu giver resultater.

- Det er ikke noget, der bare lige er kommet. Byggeudstillingerne har været her i mange år, og byggefirmaerne har haft deres base i Horsens. Det her er resultatet af, at hvis man bliver ved med at være tilstede på nybyggermarkedet, vil der begynde at vise sig nogle resultater, siger Alex Mandrup.

Der er fuld knald på byggeriet af parcelhuse i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce