Den store midtbyplan: Først skal Søndergade renoveres - og så kommer de store projekter

En renovering af Søndergade er det første projekt, som bliver sat i gang. Renoveringen vil bl.a. omfatte ny belægning på byens hovedstrøg. Arkivfoto

Den store midtbyplan: Først skal Søndergade renoveres - og så kommer de store projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

horsens - Søndergade bygges om, åen føres tilbage til Åboulevarden, umoderne lejligheder sættes i stand, trafikken rundt om midtbyen omlægges, Campus-rokaden gennemføres og meget mere.

Visionerne er store i den samlede strategi for midtbyen, som onsdag blev vedtaget i teknik- og miljøudvalget. Strategien er et resultat af arbejdet med midtbyen siden 2009, der bl.a. inkluderer offentlige høringer med over 450 borgere samt Campus-rokaden. Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har i løbet af hele processen fået rigtig mange spændende ideer og input, som der nu skal arbejdes videre med, fortæller Lene Krogh, arkitekt og projektleder for Midtbystrategien og den områdefornyelse, der også er en del af projektet.

Lene Krogh siger, at midtbystrategien sikrer, at de mange projekter bliver tænkt sammen i en helhed.

Søndergade renoveres

Det første projekt, der gennemføres, er en ombygning af Søndergade. Planlægningen er gået i gang, og der er dannet en Søndergade-gruppe, der skal følge og kommentere projektet.

Gruppen er sammensat af medlemmer fra CityHorsens, bygningsejere, beboere og interessegrupper.

Peter Otto Nielsen, der er næstformand i Business Horsens' bestyrelse, glæder sig til samarbejdet omkring udviklingen af Søndergade.

- Fra detailhandlens side glæder vi os rigtig meget over, at Søndergade nu får den overhaling, vi har ventet på. Det bliver selvfølgelig hårdt, mens arbejdet står på. Men vi er i en god dialog med kommunen, hvor vi planlægger processen, så godt vi kan. Jeg glæder mig over, at handleoplevelsen nu gøres endnu mere spændende, end den er i dag.

Ifølge borgmester Peter Sørensen (S) forpligter det, når en by som Horsens udvikler sig fra at være provinsby til at være en stor by.

Stolt borgmester

- Jeg er stolt over hele den proces, Horsens har været igennem, og det engagement der er udvist. Jeg er sikker på, det vil gøre byen endnu bedre for de folk, som bor her, ligesom det vil være med til at tiltrække nye borgere, siger han i pressemeddelelsen fra kommunen.

Også formanden for teknik- og miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen (DF), glæder sig over det gevaldige løft, nyskabelserne vil give midtbyen.

- Boliger og veje vil blive gjort i stand, og vejsystemet omlægges, så der kun vil køre biler, som har ærinde i midtbyen. Det bliver en spændende fremtid, vi går i møde, konstaterer han.

Midtbystrategien baner også vej for, at der kan opnås nationale tilskud til at udvikle midtbyen.

Byådet behandler Midtbystrategien og områdefornyelsen på sit møde på tirsdag i næste uge. Herefter kan strategien læses på www.horsens.dk

Den store midtbyplan: Først skal Søndergade renoveres - og så kommer de store projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce