Danske Bank erkender eget svigt efter intern undersøgelse


Danske Bank erkender eget svigt efter intern undersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Banks interne undersøgelse af forholdene i Estland afslører grove og store problemer, skriver banken.

Danske Banks interne undersøgelse af hvidvask i Estland konkluderer, at der har været "helt uacceptable og kedelige forhold omkring vores filial i Estland".

Det skriver Danske Bank i en fondsbørsmeddelelse, hvor hovedpunkterne fra den interne undersøgelse bliver præsenteret.

- Banken har åbenlyst ikke levet op til sit ansvar i denne sag. Det er skuffende og uacceptabelt, og vi beklager over for alle vores interessenter - ikke mindst vores kunder, investorer, medarbejdere og samfundet generelt.

- Vi anerkender, at vi har en opgave i at genvinde deres tillid, skriver Danske Banks bestyrelsesformand Ole Andersen i meddelelsen.

Undersøgelsen, der er udført af bestyrelsens eget advokatfirma Bruun & Hjejle, har trods lang tids arbejde ikke kunnet afdække, hvor mange milliarder euro i mistænkeligt transaktioner, der er røget igennem banken.

Mange tusinde kunder er undersøgt, og banken noterer sig, at blandt 6200 specifikt undersøgte kunder fra Estland er "langt størstedelen fundet mistænkelige".

- Det står klart, at problemerne relateret til filialen i Estland var betydeligt større, end vi oprindeligt forventede, da undersøgelserne blev igangsat.

- Konklusionerne fra undersøgelserne viser nogle helt uacceptable og kedelige forhold omkring vores filial i Estland, og også at en række kontroller i koncernen ikke fungerede godt nok i forhold til Estland, skriver Ole Andersen i meddelelsen.

Danske Bank oplyser, at undersøgelsen har omfattet 15.000 kunder, 12.000 dokumenter og mere end otte millioner e-mails. Omkring 70 medarbejdere har arbejdet fuld tid med undersøgelsen.

Der er undersøgt pengestrømme for 200 milliarder euro, 1492 milliarder kroner, der er passeret igennem den estiske filial.

Danske Bank erkender eget svigt efter intern undersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce