Dansk Boligbyg har scoret det bedste overskud nogensinde

Dansk Boligbyg, der har hovedkontor på Erhvervsbyvej i Horsens og afdelinger i Hobro, Odense og Roskilde, har travlt med byggeri i det meste af landet. Privatfoto

Dansk Boligbyg har scoret det bedste overskud nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom resultatet ikke helt følger med fremgangen i omsætning, er der landet et bedre resultat end tidligere, og ledelsen er tilfreds.

Horsens: Det 20. regnskabsår blev det bedste i Dansk Boligbygs historie.

Det oplyser Horsens-virksomheden i en pressemeddelelse.

Året blev bedre end forventet, fastslår ledelsen i regnskabets beretning. Omsætningen steg fra ca. 688 mio. kr. til ca. 924 mio. kr.

Dansk Boligbyg A/S
  • Virksomheden opfører og projekterer både ungdoms- og kollegieboliger, almene boliger, andelsboliger, ældreboliger, plejeboliger, handicapboliger, hotelbyggeri samt skole- og institutionsbyggeri og private boliger til salg og udlejning. Partnering, OPS, OPP og renoveringsopgaver i hovedentreprise er også en del af virksomhedens hovedaktiviteter.
  • Virksomheden er udelukkende styrings-entreprenør, så opgaverne løses i samarbejde med lokale fagentreprenører, leverandører og rådgivere.
  • Egenkapitalen udgør ved regnskabsårets slutning 31. marts 2018 ca. 71,9 mio. kr. Samme tid 2017 var den den ca. 65,7 mio. kr.
  • Dansk Boligbyg A/S ejes af Dansk Boligbyg Holding A/S og Dansk Boligbyg Medarbejderselskab ApS.

Kraftig priskonkurrence

Selskabet har hovedkontor på Erhvervsbyvej i Horsens, afdelinger i Odense og Roskilde samt en nordjysk afdeling, der er på vej til at flytte fra Hobro til Aalborg. I Horsens blev kontoret i løbet af året udvidet med endnu en Horsens-afdeling, og alle afdelinger har haft nok at se til.

Men selvom udbuddet af opgaver er stort, hersker der stadig en kraftig priskonkurrence om opgaverne, og prisudviklingen på materialer og løn har samtidig været stigende, skriver ledelsen i sin beretning.

- Indtjeningen har ikke helt kunnet følge med, fastslår ledelsen.

Det skyldes bl.a. også ansættelse af en del nye medarbejdere til kommende opgaver samt investering i digitale værktøjer, som på sigt skal ensarte projektstyringen og minimere usikkerhed og risiko, fremgår det.

Det blev dog til et bedre overskud end nogensinde. Resultatet før skat landede på ca. 27,1 mio. kr. mod ca. 25,5 mio. kr. året før, og det bliver af ledelsen betegnet som tilfredsstillende.

Forventer stor fremgang

Virksomheden har i gennemsnit i årets løb beskæftiget 78 medarbejdere, primært projektledere, mod 60 året før.

Selskabet har netop vedtaget de kommende års strategi, hvor der skal arbejdes med at sikre kontrolleret vækst og øget indtjening, bl.a. understøttet ved effektivisering med digitale værktøjer, lyder det i pressemeddelelsen.

Forventningerne til indeværende regnskabsår - 1. april 2018-31. marts 2019 - er fortsat fremgang med en årsomsætning på knap 1,3 mia. kr. og et resultat i niveauet 35-39 mio. kr.

Dansk Boligbyg har scoret det bedste overskud nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce