Danish Crown-ansatte: Vi blev presset til medlemsskab af NNF

Tidligere ansatte på Danish Crown - bl.a. i Horsens - beretter over for finans.dk om, at de blev udsat for fagforeningstvang på slagterierne. Arkivfoto

Danish Crown-ansatte: Vi blev presset til medlemsskab af NNF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere ansat på slagteriet i Horsens fortæller, at han ikke kunne få arbejde uden at være medlem af NNF. NNF afviser.

Horsens: Selvom fagforeningstvang har været ulovligt i 13 år, så har tillidsfolk på Danish Crown igennem flere år presset nyansatte til at melde sig ind i Fødevareforbundet NNF.

Det fortæller flere tidligere ansatte på slagteriet til finans.dk.

En af de ansatte er Carsten Hoier, som i 2016 var ansat som slagter på Danish Crown i Horsens.

Han fortæller til finans.dk om et møde på Danish Crown før ansættelsen, hvor tillidsmanden fortalte, at man som ansat på stedet skulle være medlem af NNF.

- Man skulle være medlem for at kunne få arbejde. Nogle kolleger var ligeglade, men jeg følte mig trådt på mine rettigheder, siger Carsten Hoier til nyhedssitet.

Han fortæller også, at der ved mødet var afdelingsledere fra Danish Crown til stede, og at ingen af dem undsagde tillidsmandens udsagn i forbindelse med mødet.

NNF afviser tvang

Ifølge finans.dk er Carsten Hoier ikke den eneste, der har haft den oplevelse på et af Danish Crowns slagterier.

Tre tidligere ansatte fortæller den samme historie. Ved ansættelsen blev de præsenteret for en indmeldelsesblanket til NNF, og der var reelt inden mulighed for at sige nej.

- Tillidsmanden sagde, at der ikke var tvang, men han så helst - med tryk på helst - at vi var med i NNF. Ellers ville vi nok blive set lidt ned på, beretter en tidligere ansat på Danish Crown i Herning.

Danish Crowns produktionsdirektør Per Laursen siger til finans.dk, at han nu vil se nærmere på problemstillingen.

- Jeg vil tage fat i vores fabrikker og fabriksansvarlige for at høre, om det er et billede, de kan genkende. Har vi et problem, er vi nødt til sammen med NNF at kigge på, hvordan vi i fællesskab løser det, siger han.

Over for finans.dk afviser NNF, at fagforeningen tvinger slagteriansatte til at være medlemmer.

- Jeg er ikke bekendt med, at folk skulle være presset til at melde sig ind, siger næstformand i NNF Jim Jensen, der dog erkender, at han ikke kan udelukke, at der kan være "et kollegialt pres for at være en del af fællesskabet".

Danish Crown-ansatte: Vi blev presset til medlemsskab af NNF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce