Business-bestyrelse i opløsning: Formand og næstformand siger farvel og tak

Finn Damkjær Pedersen har været formand for Business Horsens siden 2015. For nylig kom det frem, at et flertal i bestyrelsen ønsker ny formand, men nu er formanden selv gået - i følgeskab med næstformanden. Arkivfoto

Business-bestyrelse i opløsning: Formand og næstformand siger farvel og tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samarbejdsvanskeligheder med ny erhvervsdirektør er blandt forklaringerne til, at Finn Pedersen og Peter Otto Nielsen har valgt at overlade deres poster i Business Horsens' bestyrelse til nye kræfter.

Horsens: Formanden for Business Horsens Finn Damkjær Pedersen samt næstformand Peter Otto Nielsen siger farvel og tak til foreningens bestyrelse.

Det har de to torsdag morgen meddelt bestyrelsen og detailhandelsudvalget i Business Horsens samt erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen.

Horsens Folkeblad har fået en kort kommentar fra parterne:

- Vi går ikke i bitterhed, men fordi vi i bestyrelsen ikke er enige om, hvordan vi håndterer fremtidige udfordringer, siger Finn Damkjær Pedersen.

Udfordringerne handler bl.a. om fremtidens økonomi, der er spidset til, fordi Horsens Kommune har valgt at skære markant i foreningens tilskud fra 2020, forklarer de.

- Og så handler det om samarbejdsproblemer med erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen, supplerer Peter Otto Nielsen.

I første omgang er der ikke yderligere forklaring fra det udtrådte formandskab, men Horsens Folkeblad vil forsøge at få forklaringen uddybet.

Finn Damkjær Pedersen
Blev valgt til bestyrelsen i 2015, og ved konstitueringen samme aften røg han direkte ind på formandsposten.Han blev genvalgt i 2017. Herefter var der kamp om formandsposten, men et flertal pegede på Finn Pedersen.

I november 2018 meddelte Business Horsens i en pressemeddelelse, at et flertal i bestyrelsen ønsker ny formand, og foreningen har derfor indkaldt til generalforsamling 15. januar.

Da Finn Pedersen blev valgt til bestyrelsen, var han i bestyrelsen for den lokale virksomhed HM Entreprenør. I dag er hans mandat tilknytning til Dansk Halentreprise, hvor han er konsulent.

Desuden er han afdelingsleder hos landbrugsmægleren LandboGruppen.
Peter Otto Nielsen, formand for detailhandelsudvalget, har sagt farvel og tak til Business Horsens' bestyrelse, hvor han var næstformand. Arkivfoto
Peter Otto Nielsen, formand for detailhandelsudvalget, har sagt farvel og tak til Business Horsens' bestyrelse, hvor han var næstformand. Arkivfoto

Har sovet oven på onsdagens møde

Bestyrelsen var samlet til møde onsdag aften, og Finn Damkjær Petersen og Peter Otto Nielsen fortæller, at der var god dialog.

- Men vi må konstatere, at vi ikke er enige med flertallet, og det tager vi nu konsekvensen af efter at have sovet på det. Nu giver vi plads til nye kræfter, siger Peter Otto Nielsen.

Fredag 9. november meddelte Business Horsens i en pressemeddelelse, at et flertal i bestyrelsen ønskede en ny formand:

- Efter en periode med udskiftning i den daglige ledelse og med ansættelsen af erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen er det påkrævet med en ny ledelse i bestyrelsen, lød det bl.a. i en pressemeddelelse, hvor foreningen samtidig brystede sig af fremgang i medlemstallet i forhold til sidste år.

På baggrund af flertallets ønske om et formandsskifte har foreningen valgt at rykke næste års generalforsamling, som normalt holdes i foråret, frem til 15. januar.

Efter formandsskabets exit torsdag morgen forsøger Horsens Folkeblad også at få kommentarer fra erhvervsdirektøren og fra repræsentanter i den siddende bestyrelse.

Peter Otto Nielsen
 • Blev valgt til bestyrelsen i City Horsens i marts 2012, og og på det konstituerende møde en uge senere blev han valgt som formand.
 • Den nyvalgte formand, som dengang var direktør i Bank Nordik, satte sig for at rette op på en skrantende økonomi i City Horsens - det lykkedes i løbet af det første år. Foreningens underskud på 385.000 kr. i 2011 blev i 2012 vendt til et plus på 112.000 kr. Siden har der ikke været røde tal, og en stor investering i ny julebelysning blev også afviklet over en tre-årig periode inden udgangen af 2015.
 • Peter Otto Nielsen fortsatte efter fusionen med Business Horsens som formand for detailhandelsesudvalget og som næstformand i den fusionerede forenings bestyrelse.
 • Han er i dag selvstændig inden for rekrutteringsbranchen.

Bestyrelsen
Business Horsens ledes af en bestyrelse på 13 personer.

Otte vælges på generalforsamlingen for to år ad gangen, mens fire udpeges for et år ad gangen - to udpeges af detailhandelsudvalget, ét af LO Horsens-Hedensted, og ét af DI Horsens. Dertil kommer Horsens Kommunes til enhver tid siddende borgmester.

Efter formand og næstformands exit består bestyrelsen p.t. af:
 • Bo Ulsøe, direktør og indehaver af Blunico
 • Henning barsøe, afdelingsdirektør i Jyske Bank Horsens
 • Jeannette Refstrup, partner af Strup & Strup Kommunikation
 • Niels Veleur, direktør i H.J. Valeur
 • Lars Tygesen, indehaver af EDC Erhverv Ejendoms Centret
 • Jesper Grubbe Møller, tømrermester Tømrerfirmaet Horsens
 • Preben Borregaard, bestyrelsesformand for DKI Logistics
 • Annette Hviid, indehaver af Hviid, næstformand i detailhandelsudvalget
 • Johannes Saugbjerg, adm. direktør for Vola, udpeget af DI Horsens
 • Hans A. Sørensen, lokalformand for 3F, udpeget af LO Horsens
 • Peter Sørensen, bormester i Horsens Kommune

Det siger vedtægterne om exit
 • Når et bestyrelsesmedlem afgår i utide, siger vedtægterne, at bestyrelsen, hvis ønsket, kan supplere med en anden person blandt medlemmerne.
 • Kun hvis tre eller flere bestyrelsesmedlemmer går i utide, skal bestyrelsen indkalde til ekstraordinær generalforsamling for at vælge de nye medlemmer.

Business-bestyrelse i opløsning: Formand og næstformand siger farvel og tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce