Bæredygtigt Horsens-firma vinder prestigefyldt pris

Ved at bruge lidt mindre stål i hver gasmåler har Flonidan skabt en årlig reduktion på flere hundrede ton. Det blev bl.a. fremhævet, da direktør Sten Dyrmose modtog prisen 360 Grader. Arkivfoto

Bæredygtigt Horsens-firma vinder prestigefyldt pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv i etableret industri kan der skabes forretning i ansvarlig produktion, lyder det fra Flonidan, som bl.a. har reduceret stålforbrug i gasmålere med flere hundrede ton. Det blev tirsdag anerkendt med prisen 360 Grader.

Horsens: Det blev Horsens-virksomheden Flonidan, der løb med prisen som årets mest bæredygtige virksomhed, da Dansk Erhverv, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Green Network tirsdag uddelte prisen 360 Grader 2017.

Flonidan, der udvikler og sælger smarte gasmålere, har siden 2015 gennemført en række tiltag på bæredygtighed og CSR (socialt ansvar, red.), og det har ifølge Flonidan både givet genlyd i branchen og bidraget positivt til virksomhedens omsætning.

Tre etablerede virksomheder og tre iværksættere var udpeget til prisens finalerunde, som blev afviklet tirsdag eftermiddag ved en større event på Børsen i København. Her fik de hver især fem minutter til at præsentere virksomhedernes tiltag foran et dommerpanel bestående af fem fremtrædende erhvervsfolk.

For Flonidan stod miljø- og arbejdsmiljøkoordinator Buggi Widell for den del, og hun påpegede bl.a., hvordan selv små ændringer kan have stor betydning i masseproduktion.

- Vi har f.eks. mindsket stålindholdet i hver måler med 357 gram, og selvom det ikke umiddelbart lyder af meget, svarer det til årlig reduktion på flere hundrede ton, sagde hun.

Holdning er rigtig

Det var måske med til at overbevise juryen, som kort efter kårede Horsens-virksomheden som prisvinder blandt de etablerede virksomheder.

Juryen fremhævede ifølge Flonidan virksomhedens "innovative og bæredygtige produktløsning, som samtidig har vist sig profitabel og skalerbar".

Direktør Sten Dyrmose, som modtog prisen sammen med Buggi Widell, forklarer i en pressemeddelelse til Horsens Folkeblad:

- Vi er meget stolte over prisen. Den er en anerkendelse af, at vores holdning til ansvarlig produktion er rigtig, og at der selv i en etableret industri kan skabes forretning i ansvarlig produktion og ressourcestrategi.

Kåringen følger oven på et godt år for Flonidan, som i 2017 også etablerede sig på det engelske marked.

Bæredygtigt Horsens-firma vinder prestigefyldt pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce