Alle kæmper for at undgå en shitstorm som Facebooks - også tømrermester fra Horsens

- Vi gennemgår nu alle ansættelseskontrakter på nuværende medarbejdere og reviderer kontrakter for kommende ansatte. Endelig har jeg lavet en databehandleraftale med vores IT-leverandør. Jeg føler mig solid grund, vi har styr på det, siger tømrermester Poul Thomsen, indehaver af Poul Thomsen Entreprise ApS i Horsens. Foto: Anders Bach

Alle kæmper for at undgå en shitstorm som Facebooks - også tømrermester fra Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Horsens og mange andre steder i landet knokler virksomhederne med at blive klar til den nye EU persondataforordning træder i kraft 25. maj.

AARHUS/HORSENS/ODENSE: - Over alt arbejdes der med de nye regler om behandling af personoplysninger, og jeg kan roligt sige, at den udfordrende opgave tages seriøst.

Det konstaterer formand for Erhverv Aarhus, Terje Vammen.

Medlemmerne af Erhverv Aarhus er klar til de nye udfordringer med håndtering af personoplysninger i forbindelse med den kommende EU forordning om persondata, og Terje Vammen siger, at de 600 medlemmer af Erhverv Aarhus knokler for at bliver klar.

- Der er naturligvis forskel på brancher og størrelsen af virksomhederne, men min opfattelse er, at alle kæmper for i det mindste at have en plan for, hvad der skal gøres. Jeg kan være bange for, om alle når at blive 100 procent klar, men arbejdet er i det mindste sat i gang, siger Terje Vammen og tilføjer:

Han fornemmer hos mange virksomheder en vis usikkerhed, og han hører, at mange har taget kontakt med konsulenter inden for IT og jura.

- Det er kun positivt, for det viser, at de tager opgaven seriøst. Der er mange ting, man som virksomhedsleder skal forholde sig til. Er man databehandler eller dataansvarlig? Hvordan opbevarer vi data? Har vi fået den nødvendige accept fra de personer, hvis data vi arbejder med? Hvordan er vores slettepolitik?

Terje Vammen slår fast, at alle virksomheder er klar over, at sagen er vigtig, og ingen ønsker at havne i et stormvejr, som det der ramte Facebook for nylig.

Fakta

Målrettet lokal hjælp

Hos BusinessHorsens har erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen et godt overblik over de udfordringer, der har kastet mest arbejde af sig hos medlemmerne.

Han fortæller, at de større virksomheder er i fuld gang med at implementere de nødvendige tiltag for at være klar inden deadline 25. maj.

- Det er min klare opfattelse, at alle har arbejdstøjet på, og der knokles over alt for at blive klar. De mindre virksomheder hænger lidt mere i bremsen, de er hårdt ramt af arbejdet, og mit indtryk er, at mange opererer i absolut 11. time. Billedet er meget broget, og jeg kan være bange for, om alle de små virksomheder når i mål. Vi har gjort en del for at hjælpe med relevante kontakter, vi arrangerer gå-hjem-møder i specifikke brancher, og vi gør alt, hvad vi kan, for at yde den lokale hjælp, fortæller Anders Killmann Petersen.

Fakta
GDPR - også kaldet EU’s persondataforordning - skal sikre klar og konsistent databeskyttelse i EU.
Den træder i kraft 25. maj i år.
Det vil sige, at der til maj kommer nogle forstærkede rettigheder til forbrugerne.
Der kommer øgede krav til databeskyttelse, og der er ens regler for alle - både offentlige og private virksomheder.
Ydermere vil der komme en signifikant straf, hvis virksomhederne ikke lever op til ovenstående regler.

Tømrermester har styr på det

En af de Horsens virksomheder, der har kæmpet for at blive færdig inden deadline, er Poul Thomsen Entreprise ApS med ni medarbejdere.

Tømrer- og entreprenørvirksomhedens indehaver Poul Thomsen fortæller, at han har fået hjælp af sin eksterne IT-konsulent til den omfattende opgave.

- Vi er i fuld gang med en detaljeret handlingsplan for sikring af data. Vi har gennemført en sortering af data, vi har skabt et overblik over alle personfølsomme oplysninger, siger Poul Thomsen.

Lige nu gennemgår han alle samtykkeerklæringer og samarbejdsaftaler med underleverandører, og virksomheden har afklaret, hvem der har rettigheder i forhold til persondata.

- Samtidig gennemgår vi nu alle ansættelseskontrakter på nuværende medarbejdere og reviderer kontrakter for kommende ansatte. Endelig har jeg lavet en databehandleraftale med vores IT-leverandør. Så jo, jeg føler mig solid grund, vi har styr på det, siger Poul Thomsen.

Bureaukratisk spøgelse

Også på Fyn er har mange virksomheder taget hul på arbejdet.
Direktør Jytte Reinholdt fra Fynsk Erhverv påpeger, at den nye forordning er en god anledning til at få ryddet op og få styr på dokumentationen og procedurerne i virksomhederne.

- Det er min klare opfattelse, at de fynske virksomheder er opmærksomme på de udfordringer, der knytter sig til de nye stramme regler. Den største udfordring er nok, at EU forordningen er blevet gjort til et stort, uoverskueligt bureaukratisk spøgelse. Nu skal vi have projektet bragt ned på jorden. Det er en stor opgave, men jeg er sikker på, at virksomhederne på sigt vil opleve store fordele ved at få ryddet op, fastslår Jytte Reinholdt.

Alle kæmper for at undgå en shitstorm som Facebooks - også tømrermester fra Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce