10 år med fest på Hekkenfeldt: Jeg tænkte, det skulle være et sideprojekt, men det greb om sig

Andreas Truelsen (t.v.) er bestyrer på Hekkenfeldt, mens Morten Andreasen (t.h.) er indehaver. Hekkenfeldt fejrer i weekenden 10 års fødselsdag. Foto: Morten Pape

10 år med fest på Hekkenfeldt: Jeg tænkte, det skulle være et sideprojekt, men det greb om sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I denne weekend fejrer Hekkenfeldt 10 års-fødselsdag på den horsensianske barscene. Natklubben er den eneste i Horsens, der gennem det seneste årti ikke har måttet lukke eller skifte navn eller ejer.

Horsens: - Det er en bedrift at drive restauration under samme navn i 10 år, og det kan vi takke vores gæster og medarbejdere for, siger Morten Andreasen, der ejer Hekkenfeldt.

Faktisk er det en så stor bedrift, at natklubben i Graven er den eneste i Horsens, der ikke har skiftet ejer eller navn eller har måttet lukke gennem de seneste 10 år.

Ifølge Morten Andreasen og bestyrer Andreas Truelsen skyldes succesen blandt andet, at Hekkenfeldt altid gør sig umage og aldrig hviler på laurbærrene.

- Vi sørger altid for, at vi er de dygtigste til håndværket, og vi sørger for at udvikle konceptet, så det passer til tiden uden at miste sjælen, forklarer Morten Andreasen.

Derfor laver Hekkenfeldt løbende små finpudsninger og ændringer i cocktailkortet.

Morten Andreasen mener desuden, at medarbejderne spiller en rolle i Hekkenfeldts succes, og natklubben bruger meget energi på at ansætte de helt rigtige.

- Vi går meget op i medarbejdernes arbejdsglæde, og der en sammenhæng mellem den og overskuddet. De skal have det sjovt, mens de yder deres ypperste, siger Morten Andreasen.

Vi satsede millioner af kroner på det, og vi troede på os selv. Hvis det ikke gik, så gik det nok alligevel. Vi gik exceptionelt all-in på det, og når man er ung, tør man satse lidt mere. Det er fedt nu, men det kunne også være gået helt galt.
Morten Andreasen, indehaver
Sådan har Horsens' diskoteker udviklet sig over de seneste 10 år
  • Hekkenfeldt (2008-nu)
  • Crazy Daisy (1999-2014) > Mad Americans (2014-nu) > Hemingways (2015-nu) > Jin (2017-nu)
  • Café Koks (2001-2015) > Zurf Bar (2015-2016) > Jagtbar (2016-nu)
  • Krazy Kanguruh (2014-2015)
  • Zwei Grosse Bier Bar (2013-nu)
  • Paddys (1994-2009) > First Mansion (2009-2010) > Den Glade Viking (2010-2013)
  • Molly Malone (2000-2014) > På Vej Hjem (2014-2015) > Gøg & Gokke (2015-2017)
  • Benediktes (2007-2009) > Klub Kaos (2010-2010) > Café Gran (2010-nu)
Øl-fustager skal der være nok af. Fredag og lørdag serverer Hekkenfeldt nemlig en stor fadøl for 10 kr. frem til midnat i anledning af fødselsdagen. Foto: Morten Pape
Øl-fustager skal der være nok af. Fredag og lørdag serverer Hekkenfeldt nemlig en stor fadøl for 10 kr. frem til midnat i anledning af fødselsdagen. Foto: Morten Pape

Startede i London

Da Hekkenfeldt slog dørene op i 2008, var det med Morten Andreasen, Søren Merrild Bie og Tommy Rand bag roret, og de er alle tre stadig en del af forretningen.

Det første frø til den nu 10 år gamle natklub blev plantet i London, da Morten Andreasen og Søren Merrild Bie arbejdede på en pub og en cocktailbar i deres sabbatår.

Da de kom tilbage til Danmark, begyndte de at studere, men ved siden af var Morten Andreasen barchef på Kupé i Aarhus, der dengang var en pioner inden for cocktailklubber.

Efter at have afsluttet sin uddannelse inden for nanoteknologi, besluttede han, Søren Merrild Bie og Tommy Rand at give drømmen om deres egen natklub en chance.

- Vi satsede millioner af kroner på det, og vi troede på os selv. Hvis det ikke gik, så gik det nok alligevel. Vi gik exceptionelt all-in på det, og når man er ung, tør man satse lidt mere. Det er fedt nu, men det kunne også være gået helt galt, siger Morten Andreasen.

Tre hurtige til indehaveren og bestyreren
Hvad er jeres yndlingsdrink fra kortet? Morten Andreasen: Det er en Long Island Ice Tea. Den er forbundet med mange gode oplevelser. Andreas Truelsen: Butt Naked in Tahiti tager kegler. Den er frisk og lækker.

Hvad er det bedste ved at arbejde på Hekkenfeldt?

Morten Andreasen: Den frihed, det giver at være selvstændig. Jeg lever for at skabe ting, og det har jeg mulighed for her. Andreas Truelsen: Jeg kan godt lide den ping-pong man har med gæsterne. Hvis folk har gode oplevelser her og er glade, så er jeg glad.

Hvor går I selv i byen?

Morten Andreasen: Jeg bor på Trøjborg i Aarhus, så jeg kommer mest der eller på Aarhus Havn. Jeg kan godt lide Peter Wessel, for det er en institution på Trøjborg, men jeg kan også godt lide Hantwerk på Aarhus Ø, fordi det er godt eksempel på, at hvis man gør noget ordentlig, så fungerer det. Andreas Truelsen: Jeg er tit på arbejde her, så jeg kan ikke huske, hvornår jeg selv sidst gik i byen. Men jeg kan godt lide Hamburg eller at få nogle hyggepilsnere på en bodega.
I februar fik Hekkenfeldt en
I februar fik Hekkenfeldt en "lille ny" i form af sailorbodegaen Sømandslogen, der nu holder til i stueetagen. Foto: Morten Pape

Lyd og lys til 750.000 kr.

Da Morten Andreasen og Søren Merrild Bie er fra Horsens, lå det til højrebenet for dem at åbne netop her.

- Vi syntes, vi kunne tilføre byen noget. Vi havde en know-how fra London og Aarhus, som man ikke havde i Horsens. Der var heller ikke rigtig nogen cocktailbarer i byen, forklarer Morten Andreasen.

Det kom der til gengæld, da Hekkenfeldt slog dørene op med café i stueetagen, natklub på første sal og en tagterrasse på anden sal.

Dengang bragte mændene bag ikke bare noget nyt til Horsens, men også noget nyt til Danmark med det lyspanel, der pryder loftet på første sal.

Lyspanelet er af LED og kan blandt andet skabe noget, der ligner et flammehav, over dansegulvet. Lyset var en del af Hekkenfeldts investering på 750.000 kr. i lys og lyd, og panelet var kun det andet af sin slags på europæiske natklubber.

Fejring hele weekenden

Efter godt halvandet år med café i stueetagen, besluttede Hekkenfeldt at lukke den og omdanne etagen til bar.

- I bagklogskabens lys var det dumt at starte cafeen. Der var okay gang i den, men ikke nok til, at det gav mening. I 2008 var finanskrisen også i gang, hvilket fik folk til at gå mindre på café. Der er natklubber mere uafhængige af konjunkturerne, siger Morten Andreasen.

Med en succes i Horsens besluttede indehaverne af Hekkenfeldt sig i 2013 for at åbne en bar med samme navn og koncept i Skolegade i Aarhus.

Ifølge Morten Andreasen var der nemlig ikke gode muligheder for at få kvalitetsdrinks på SU i byen, der har over 50.000 studerende.

Siden har Aarhus-afdelingen ligesom Horsens vokset sig til at være en succes.

- Nu har jeg brugt 10 år på noget, jeg troede, jeg skulle bruge et halvt år på. Man håber altid på succes, men det sker næsten aldrig. Jeg tænkte, at Hekkenfeldt skulle være et sideprojekt, men det har grebet om sig, siger Morten Andreasen med et smil.

Store smil og solskin håber han at se en masse af, når Hekkenfeldt i weekenden fejrer sin 10 års fødselsdag. Det sker fredag og lørdag med gang i gaden og live musik med lokale musikere. Lørdag er alle tidligere Hekkenfeldt-medarbejdere inviteret til fest på natklubben.

Se en gennemgang af Horsens' natklubber gennem de seneste 10 år her:

10 år med fest på Hekkenfeldt: Jeg tænkte, det skulle være et sideprojekt, men det greb om sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce