Virkeligheden kalder på klima-området - stem på klimaet til folketingsvalget


Virkeligheden kalder på klima-området - stem på klimaet til folketingsvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Voetmann Jepsen, Byvangen 7, Horsens, medlem af Radikale Venstre i Horsens
Annelene Petersen
Debat. 

Læserbrev: For nylig fik et borgerforslag flere end 60.000 underskrifter på mindre end fire uger.

En lang række bekymrede foreninger, bl.a. Verdensnaturfonden, Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd, stiller forslag til regeringen om at tage klimaet seriøst. Dette skal gøres ved at vedtage en ny klimalovgivning, som forpligter Danmark til at leve op til erklærede Paris-aftalemål.

Der er seks hovedpunkter i denne lovgivning:

1. Danmark skal yde sit bidrag til at nå Paris-aftalens mål.

2. Der skal sættes femårige delmål mindst 15 år frem.

3: Klimahensyn skal integreres i andre politikker.

4: Klimarådet skal styrkes og sikres uafhængighed.

5: Danmark skal satse på udvikling af grønne løsninger.

6: Danmark skal være drivkraft i international klimapolitik.

Som almindelig borger i Horsens Kommune ved vi måske ikke alle helt, hvad der skal til, og hvad det betyder for vores dagligdag, og hvad det betyder at skulle leve op til Paris-aftalen, men vi ved klart, at klimaet er helt til hundene.

Rekordtemperaturer flere år i træk, Roskilde Fjord som fem år i træk bliver oversvømmet, og den længste sommer med lang lang tørke sidste år. Det er ikke simple tilfældigheder, og det bliver normalen, hvis der ikke bliver gjort noget.

Selvom længere og varmere somre i Danmark ville være dejligt, ved vi jo godt bedre.

Horsens er Danmarks tilflytter-kommune. Vi tiltrækker børnefamilier, som leder efter en base, hvor børnene kan vokse trygt og sikkert op, og hvor man på samme tid nemt kan pendle til Aarhus eller Trekantområdet på arbejde.

Vi er en kommune, hvor fremtiden betyder meget og derfor, hvor klimaet betyder meget.

Netop derfor er det forventeligt, at klimaet betyder meget for os her i Horsens, når vi skal stemme for en ny regering i løbet af de næste måneder.

Som glad horsensianer er jeg ekstremt utilpas over at se manglen på respekt for vores fremtid, der udvises af dem, som leder vores land.

Regeringens noget svage klimaudspil fra sidste år fortæller om en million el-biler på markedet i 2030 og andre tiltag i bl.a. landbruget og skibsfart, men med seneste finanslov har man gjort intet overhovedet får at putte handling bag ord. DF har ingen klimapolitik og har derfor meldt sig ud af kampen for Danmarks fremtid.

Vi kan ikke længere træde vande og have ansvarlige inde på Christiansborg, som ikke gør noget. Vi ved jo alle sammen bedre! Der skal arbejdes sammen og ses fremad!

Jeg må opfordre til, at man stemmer til folketingsvalget, og at man stemmer på klimaet.

Horsens er Danmarks tilflytter-kommune. Vi tiltrækker børnefamilier, som leder efter en base, hvor børnene kan vokse trygt og sikkert op, og hvor man på samme tid nemt kan pendle til Aarhus eller Trekantområdet på arbejde. Vi er en kommune, hvor fremtiden betyder meget og derfor, hvor klimaet betyder meget.

Virkeligheden kalder på klima-området - stem på klimaet til folketingsvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce