Venstre-formand om ringvejen: Tillykke til borgerne i Hedensted Kommune


Venstre-formand om ringvejen: Tillykke til borgerne i Hedensted Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Martin Ravn, Sundgårdsvej 30, Horsens, viceborgmester og gruppeformand for Venstre, Horsens Byråd
Mads Hansen
Debat. 

Læserbrev: Afslutningen af ringvejen langs Klokkedal til havnen er ikke kun naturødelæggende og usædvanlig dyr, det er også en ineffektiv trafikal løsning for borgerne i Horsens. En løsning, der næsten vækker minder om et meget omtalt ringvejsprojektet ved Mariager. Eneste forskel er, at denne ringvej i mindste kommer indbyggerne i vores nabokommune Hedensted til gavn, og at det er borgerne i Horsens Kommune og ikke staten, som betaler. Men det er ikke det eneste paradoks i denne sag.

Anlæggelsen af afkørsel Horsens C ved Hatting, som åbnede juni 2018, blev medfinansieret af staten og begrundet af brancheorganisationen Danske Havne med følgende ord: Mindre tung trafik gennem bymidten til gavn for luftkvaliteten og trafiksikkerheden. Nemmere og hurtigere transport af gods til og fra havnen til gavn for erhvervslivet.

Horsens Kommune har modtaget 31 millioner i statsstøtte til den direkte vej til havnen. Derfor henvises bilisterne selvfølgelig også fra motorvejen til havnen ved afkørsel Horsens C.

Men hvorfor argumenterer borgmesteren så for, at en sydlig ringvej på 14 km med fem rundkørsler anlægges til gavn for havnen og den tunge lastbilstrafik? Det giver ikke rigtig mening!

Nord for Nørrestrand indtænkes byudviklingen med fredeliggørelse af området, ingen gennemkørende veje, udsætning af vildheste og højlandskvæg. Stier anlægges og landbrugsjorden konverteres til natur og trækkes helt ind i boligkvartererne.

Hvorfor indtænkes Klokkedal og engene ikke i vores byudvikling på samme visionære måde?

I stedet er ringvejen pludselig en forudsætning for at udvikle områdets naturværdier. Magen til vrøvl, skal man lede længe efter! Særligt når der ikke er afsat en eneste kommunal krone til "natur"-projektet, og at det er en forudsætning, at de private lodsejere/landmænd i området frivilligt stiller deres jord til rådighed.

Derudover bliver det interessant, hvad borgerne i Fjordparken siger, når deres fjordudsigt forsvinder bag de flere meter høje jordvolde, som skal etableres i forbindelse med ringvejen?

Rent trafikalt er ringvejen en rigtig fin løsning for borgerne i Sejet og alle indbyggerne på Juelsminde-halvøen. Men er det rimeligt at ødelægge naturen i vores kommune og endda bruge 240 millioner kroner af dine og mine skattekroner for en ringvej, som primært bliver til gavn for borgerne i Hedensted Kommune?

Venstre-formand om ringvejen: Tillykke til borgerne i Hedensted Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce