Spis bøffer med god samvittighed. Kravl nu ned fra klimatræet, Greenpeace


Spis bøffer med god samvittighed. Kravl nu ned fra klimatræet, Greenpeace

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Replik: Birgitte Lesanner fra Greenpeace fremkom med urigtige oplysninger om klima og husdyr i et svar til Erling Bonnesen i avisen Danmark forleden.

Man rydder skove i Sydamerika for at avle soja til danske svin, skrev fru Lessanner. Hvornår har Greenpeace tænkt sig at sætte sig ordentlig ind i de sager, de tager op?

Det var den mangel på viden, der fik medstifteren Patrick Moore til at forlade Greenpeace for at arbejde for at nedsætte klimabelastningen ved at erstatter kul med det mest effektive middel, nemlig erstatning af kul med uran, som Greenpeace er modstander af, med det resultat, at CO2-indholdet stiger og stiger. Greenpeace er hermed uenig med både IPCC og Moore.

Men hvorfor skal dansk landbrug dog klare den opgave helt alene, mens Greenpeace bruger store mængde fossil energi ved deres ulovlige aktioner? Det er dobbeltmoral.

Man rydder ikke skove i Argentina for at avle sojabønner. Det sker derimod på græsstepper. I Brasilien har sultne mennesker ryddet regnskov for at avle sojabønner, som er et af klodens vigtigste fødemidler i den humane ernæring. Ingen avler sojabønner for at forsyne danske husdyr med foder, danske husdyr fodres slet ikke med sojabønner.

Det kan man ikke rigtig forstå i den overmætte del af verden, slet ikke hos Greenpeace og andre miljøbevægelser, der åbenbart mener, at CO2-udledning er langt vigtigere end brødfødning af klodens voksende befolkning.

Danske husdyr - ikke kun svinene, fru Lesanner - spiser ikke sojabønner, men derimod den uspiselige rest fra presningen af sojaolie. Alternativet er, at den afbrændes eller strøs ud på jorden.

Husdyr kan omdanne uspiselige rester til fødevarer, ikke bare kød, men alt ved et svin kan bruges. Vi eksporterer skam også svinetryner, -klove og -indvolde, og svineskind er et kvalitetsprodukt.

Når man fodrer med sojaaffald, frigør man desuden samme mængde korn, som kan bruges i den humane ernæring, som miljøbevægelser ikke interesserer sig for, desværre, en usikker klimasag er åbenbart langt vigtigere.

Der er desværre grove fejl i mange miljøbevægelsernes klimaregnskaber. Man overser f. eks., at uden sojaskrå vil mange skibe sejle retur uden last!

CO2-regnskabet er forkert, desuden er dens klimaeffekt stærkt faldende.

Husdyrene er ikke de store syndere i klimaregnskabet, dels så udnytter de en del uspiselige afgrøder, dels så holder de mange naturarealer i orden, dels så er avlen af grovfoder til husdyrene to-tre gange større end ved rene kornmarker. Hos Greenpeace er man da velkommen til at prøvespise retter af majsensilage, hvor der avles ca. 3 gange så meget energi som i en kornmark. Eller hvad med den sojaskrå, som man ikke mener vi skal indføre? Melasse og stuvet græs fra et naturareal er også en mulighed. God appetit.

Spis bare bøffer med god samvittighed. Herved støtter man en driftsform, der øger udbytterne pr. arealenhed og som er et vigtigt led i naturplejen.

Spis bøffer med god samvittighed. Kravl nu ned fra klimatræet, Greenpeace

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce