Kan vi regne med Venstres garanti om permanent grænsekontrol?


Kan vi regne med Venstres garanti om permanent grænsekontrol?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Kofod, spidskandidat til Europa-Parlamentet, DF
FT_Peter_K_Poulsen
Debat. 

Grænsekontrol: Dansk Folkeparti har i denne valgkamp meldt helt klart ud, at hvis nogen af vores politiske samarbejdspartnere efter valget kunne tænke sig at gøre brug af DF's mandater, så skal grænsekontrollen fortsætte i hele næste valgperiode på mindst det niveau, vi kender i dag. Det gælder uanset, hvem der måtte forsøge at danne regering efter valget 5. juni.

Hvis vi i DF kunne bestemme, så skal grænsekontrollen styrkes og gøres permanent. Der skal være en grænse. Det er helt naturligt for et land at bevogte sin grænse, så vi har kontrol over, hvem der kommer ind i landet. Vi skal også styrke grænsekontrollen ud af landet, så vi bl.a. kan fange nogle flere af de tyvebander, som kører vognfulde af tyvekoster over grænsen.

På den baggrund er det jo i udgangspunktet positivt, at Venstre nu har meldt ud, at partiet vil have permanent grænsekontrol. Det er unægtelig noget af et skift i forhold til valgkampen forud for sidste valg til Europa-Parlamentet i 2014, hvor Venstre gjorde grin med tanken om "grænsebomme".

Men man har jo lov at blive klogere.

Når jeg alligevel er skeptisk, så skyldes det, at det hele er baseret på en ide om, at Danmark i samarbejde med ligesindede lande i EU skal reformere det såkaldte Schengen-samarbejde. Målet er, at landene skal have lov til selv at bestemme, om de vil have grænsekontrol, uden at skulle stå med hatten i hånden hvert halve år og bede EU-Kommissionen om lov til allernådigst at få lov til at fortsætte den midlertidige grænsekontrol.

Det vil være rigtig godt med en sådan reform. Men det er noget, der har lange udsigter. Det kan tage år. Og der er slet ingen garanti for, at det lykkes.

Hvad hvis det ikke kan lade sig gøre at reformere Schengen? Vil Venstre så stadig garantere den permanente grænsekontrol? Det vil vi i DF! Hvis det ender med, at vi skal vælge mellem grænsekontrol eller Schengen, så vælger vi det første!

Og så længe Venstre ikke vil det, så er deres garanti ikke meget værd...

Kan vi regne med Venstres garanti om permanent grænsekontrol?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce