Indlæg i ringvejs-debat: Hvor stor en omvej vil du køre?


Indlæg i ringvejs-debat: Hvor stor en omvej vil du køre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Martin Ravn, Sundgårdsvej 30, Horsens, viceborgmester og gruppeformand for Venstre, Horsens Byråd
Morten Pape
Debat. 

Læserbrev: Ringvejen langs Klokkedal til havnen "sælges" som en trafikal løsning, der vil forhindre kødannelse på Bjerrevej og Høegh Guldbergs Gade, samt lede den tunge trafik til og fra havnen uden om byen. Det er, efter min opfattelse, en illusion, som ikke har hold i virkeligheden. Tallene taler deres eget tydelige sprog.

For lastbilernes vedkommende er den direkte vej fra motorvejen via afkørsel C til havnen en strækning på 5,7 km. Hvis de vælger afkørsel Syd er turen 14 km. De skal altså køre næsten tre gange så langt og samtidig passere fem rundkørsler undervejs.

Bilisterne står over for samme valg, når de kommer fra motorvejen, men har undervejs muligheden for at forkorte ruten mod centrum, enten ved at dreje fra ad Vejlevej eller senere Bjerrevej, hvis afkørsel Syd vælges.

For beboerne i Horsens syd er problemstillingen den samme. De to afgørende knudepunkter er krydset ved Bankagervej/Bjerrevej og Strandkærvej/Bollervej/Bjerrevej. Her skal bilisterne fremadrettet træffe et valg, hvis de skal mod Bilka og centrum.

Den direkte vej fra krydset Bankagervej/Bjerrevej er 2,8 km. Hvis den kommende ringvej vælges, er vejen 7,5 km lang, og man starter med at skulle køre 1,2 km i modsat retning ud af byen mod Bjerre for at komme på ringvejen.

Den direkte vej fra krydset Strandkærvej/Bollervej/Bjerrevej til Bilka er 1,7 km. Hvis den kommende ringvej skal vælges, er vejen 5,5 km lang og her starter man med at køre 2,3 km ud af byen mod Glud, for derefter at dreje ned af en tilkørselsrampe til ringvejen.

Derfor har en uafhængig infrastruktur ekspert også sat spørgsmålstegn ved samfundsøkonomien i projektet. Der er simpelthen for få bilister og lastbiler, som vil bruge ringvejen, specielt i forhold til anlægsbudgettet på minimum 240 millioner kroner.

Ringvejen langs Klokkedal til havnen er i virkeligheden en omvej, som man håber, alle andre vil bruge. I sidste ende er spørgsmålet meget simpelt; Vil du selv køre tre gange så langt?

Indlæg i ringvejs-debat: Hvor stor en omvej vil du køre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce