Hvor dybt stikker Socialdemokratiets nye udlændingepolitik?


Hvor dybt stikker Socialdemokratiets nye udlændingepolitik?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Morten Messerschmidt (DF), MEP, og folketingskandidat
Ansætter spindoktor: Messerschmidt er på vej tilbage Morten Me
Debat. 

Fremmede: Af den offentlige debat fremgår det, at Socialdemokratiet har vraget de Radikale for i stedet at tilslutte sig Dansk Folkepartis udlændingepolitik. Det er grundlæggende godt. Og derfor har vi i Dansk Folkeparti selvfølgelig hilst S-formand Mette Frederiksens nye kurs velkommen. Det trækker i den rigtige retning - og det er godt for Danmark.

Men jeg må nu tilstå, at jeg kan blive ramt af tvivl om, hvorvidt vi reelt kan stole på Socialdemokraternes kursskifte. Og her tænker jeg ikke kun på de dele af den stramme udlændingepolitik, som Mette Frederiksen åbent siger, hun ikke vil følge - integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet. Nej, jeg tænker på hendes bagland.

Gang på gang viser det sig nemlig, at lokale S-folk med indignation og dirrende stemmeføring tager til genmæle imod stramningerne. Socialdemokratiet synes i dag at være i dyb splittelse og uenighed. Det oplevede jeg ikke mindst, da jeg for nylig deltog i en debat med S-kandidat David Trads, der jo altid har vrænget på næsen af DF's udlændingepolitik. Men nu er han kandidat til Folketinget og tilslutter sig derfor Mette Frederiksens nye kurs. Det er sikkert klogt. Men mødet i Egedal afslørede, at lige så enig David Trads i dag siger, han er med Mette Frederiksen, ja ligeså uenige er de i hans bagland. De er meget mere enige med den David Trads, der gjaldt, inden han blev folketingskandidat og lærte at tale formanden efter munden. Fra Aarhus mindes jeg også en bekymret lokalformand, der under vedtagelsen af S-kursskiftet forklarede, at "mange medlemmer er sure over, at Socialdemokraterne lægger stemmer til den blå grovfil over for flygtninge". Fra Gladsaxe berettedes det, at "ellers trofaste socialdemokrater dropper medlemskabet." Samme melding lød fra Frederiksberg, mens man fra Lolland kunne høre kredsformand Ejvind Heinecke hvæse om den nye S-politiks "racistiske undertoner." Så - hvor meget magt har de lokale socialdemokrater på Lolland eller i Aarhus, Gladsaxe og Frederiksberg?

Endda helt inde i folketingsgruppen har de lokale protestrøster fået vigtige ambassadører i skikkelse af Mette Gjerskov, Yildiz Akdogan og Daniel Toft Jakobsen. De følger ikke Mette Frederiksens nye linje. Og de har opbakning fra de lokale socialdemokrater i både Roskilde, Brønshøj og Favrskov.

Udover de utilfredse røster fra socialdemokratiske bagland er der selvsagt de fire støttepartier - SF, Alternativet, de Radikale og Enhedslisten - som også ligger milevidt fra, hvad Socialdemokratiet synes at sige. Men hvor meget magt får de, hvis først Mette Frederiksen sætter sig i statsministeriet? Jeg har ingen grund til at mistro Socialdemokratiets formand. Men jeg bekymrer mig for de folk, der omgiver hende.

Kan vi regne med Mette Frederiksen?

Hvor dybt stikker Socialdemokratiets nye udlændingepolitik?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce