Gør som i Kolding: Aktiviteterne på erhvervshavnen i Horsens bør reduceres og gradvist helt afvikles


Gør som i Kolding: Aktiviteterne på erhvervshavnen i Horsens bør reduceres og gradvist helt afvikles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Gunnar Borg, Strandpromenaden 46, Horsens
Billede
Debat. 

Læserbrev: Så fik vi de reelle tal for Horsens Havn at se i denne avis 1. maj.

Horsens Havn realiserede i 2018 et resultat på 1,1 mio. kr. ud af en omsætning på 16,6 mio. kr.

Horsens Havn har ellers i mange reklameannoncer i denne avis oplyst, at havnen har betydning for 1600 arbejdspladser og genererer et årligt skatteprovenue på 374 mio. kr., og det er således meget langt fra resultatet på 1,1 mio. kr., som havnen leverede i 2018.

Det skal for god ordens skyld med, at de relativt få virksomheder på havneområdet, der er direkte afhængige af havnen, også leverer en større eller mindre omsætning/indtjening.

Vi er flere, der uden held har forsøgt at få dokumentation for de voldsomt store tal, der annonceres med.

Tallene er hentet i en såkaldt Oplandsanalyse fra 2017 med data fra 2013, hvor tallene er summariske og kun oplyst i forskellige erhvervssektorer.

Jeg har fået oplyst, at analysen er udarbejdet for Danske Havne af Center for Regional- og Turismeforskning i samarbejde med SDU, og på en henvendelse hertil om dokumentation for tallene får man oplyst, at yderligere dokumentation for tallene ikke kan oplyses.

Havnen har altså bestilt og betalt for en analyse, som er mere eller mindre hemmelig.

Man skal altid være meget opmærksom på, hvem der har bestilt en rapport, hvem der har betalt for den, og hvad formålet med rapporten måtte være.

"Med den indtjening, havnen har vist, er det tydeligt, at der er basis for at begynde forberedelserne til at udvikle Horsens Havn, så flere virksomheder kan vælge den blå motorvej, når der skal transporteres gods til og fra Østjylland", fremgår det af artiklen her i avisen 1. maj 2019.

Tilsynsmyndigheden for Horsens Havn, der er Horsens Kommune, har konstant klager liggende fra borgere over støjgener fra havnen. Og med det meget omfattende boligbyggeri på havnen vil antallet af støjplagede borgere kun stige i fremtiden.

Så det store spørgsmål til politikerne er, om vækst på erhvervshavnen også er vigtig for enhver pris.

Min og manges oplevelse er, at kombinationen af erhvervshavn og boliger slet ikke fungerer. Enhver tanke om udvidelse af havnen skal derfor skrinlægges.

Af hensyn til borgerne, som bor ved fjorden og havnen, bør aktiviteterne på erhvervshavnen reduceres og gradvist helt afvikles - helt i tråd med Kolding Kommunes beslutning om afvikling af erhvervshavnen.

Så det store spørgsmål til politikerne er, om vækst på erhvervshavnen også er vigtig for enhver pris. Min og manges oplevelse er, at kombinationen af erhvervshavn og boliger slet ikke fungerer.

Gør som i Kolding: Aktiviteterne på erhvervshavnen i Horsens bør reduceres og gradvist helt afvikles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce