Demonstration sendte et klart budskab fra forældrene i Horsens


Demonstration sendte et klart budskab fra forældrene i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, byrådsmedlem i Horsens Kommune og folketingskandidat for SF
Morten Pape/Foto: Morten Pape
Debat. 

Læserbrev: Det var et imponerende syn, da mange hundrede forældre og borgere lørdag 6. april mødtes på Torvet i Horsens og efterfølgende bevægede sig gennem Borgergade og endte på Rådhustorvet med en festlig demonstration med børnene i centrum.

For det var nemlig dem og deres hverdag i kommunens dagtilbud, det handlede om. Og budskabet var klart.

Under overskriften "Hvor er der en voksen?" var budskabet således - som alle de andre steder i Danmark, der lørdag gennemførte lignende demonstrationer - at der i den grad mangler hænder til give børnene det børneliv, som de har brug for og krav på. Et børneliv med tid til omsorg, leg og udvikling.

Et sådant børneliv kræver ordentlige normeringer. Og derfor var det et gennemgående tema i alle demonstrationens indlæg fra forældre og eksperter, at der skal være en minimumsnormering, der sikrer et udviklende børneliv.

Vi er i Horsens ramt af de samme økonomiske stramninger fra landspolitisk side, som man også oplever i resten af Danmark, og som ikke kun rammer børnene.

Mit vigtige supplement til kravet om minimumsnormeringer er derfor også et landspolitisk krav om bedre økonomiske rammer til den kommunale velfærd. Det er i hvert fald et krav, jeg vil tage med mig i en kommende valgkamp.

En ny rapport fra BUPL, der er refereret i Politiken, hvor 14.000 pædagoger er blevet spurgt om deres arbejdsmiljø, er skræmmende læsning. 8 ud af 10 oplever, at der mangler hænder, 6 ud af 10 mener, det går ud over evnen til at passe børn, og 6 ud af 10 siger, at de ikke har rum til at tage sig af særligt udsatte og sårbare børn.

På den baggrund har SF's børneordfører, Jacob Mark, kaldt social- og børneminister Mai Mercado i samråd. For det er tid til handling. Det er tid til minimumsnormeringer. Og det er tid til at give velfærdsøkonomien i kommunerne et meget tiltrængt løft.

Mit vigtige supplement til kravet om minimumsnormeringer er derfor også et landspolitisk krav om bedre økonomiske rammer til den kommunale velfærd.

Demonstration sendte et klart budskab fra forældrene i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce