Arkitekt om Langmarkskolen: Det vil være synd og skam at rive denne perle ned


Arkitekt om Langmarkskolen: Det vil være synd og skam at rive denne perle ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Erik Toft, Sundvej 37, Horsens, arkitekt M.A.A.
Billede
Debat. 

Læserbrev: I Horsens Folkeblad tirsdag 12. februar omtaltes Horsens Kommunes plan for at få Sundparken taget af regeringens ghettoliste. Det fremgår bl.a. af planen, at Langmarksskolen skal ud af de nuværende bygninger på Nørrebakken og evt. flyttes til Learnmark på Stadionvej.

En af grundene er bl.a., at Langmarkskolen er nedslidt, utidssvarende og alt for dyr at renovere. Det er billigere at rive det hele ned, flytte skolen til mere hensigtsmæssige lokaliteter og i stedet bygge nye rækkehuse.

Disse argumenter er objektivt nok de helt rigtige, hvis man kun fokuserer på økonomi, men som arkitekt mener jeg, at man også bør fokusere på den arkitektoniske og historiske værdi og ikke alene basere sine nedrivningsplaner på det økonomiske.

Langmarkskolen er, hvis man ellers ser bort fra nedslidningen, af en meget høj arkitektonisk værdi.

Arkitekt Gehrdt Bornebusch, der i 1957 vandt arkitektkonkurrencen om opførelse af Langmarkskolen, var en af den tids mest anerkendte arkitekter, og han betragtede Langmarkskolen som et af sine hovedværker.

Det kan man blive overbevist om, når man besigtiger skolen og dens omgivelser på Langmarkvej. Det gennemmurede, meget velproportionerede byggeri, med store flader af tegltage nærmest svævende over de store glaspartier, indimellem brudt af store monolitter af murede skorstenspattier. Alt sammen meget smukt indpasset i landskabet, varieret imellem skyggefulde skovpartier og store græsarealer.

Det vil være synd og skam at rive denne perle ned!

Horsens har en lang tradition for vellykket transformationsbyggeri, tænk bare på Bastian, som er blev omdannet til kontordomicil, Hede Nielsens fabrik til byret m.m., de gamle Ceres-bygninger til ældrecenter og boliger og sidst, men ikke mindst, den gamle arrest i midtbyen til alternativt kontordomicil.

Horsens har arkitekterne til fantastiske transformationer. Så hvorfor ikke Langmarkskolen?

Jeg er sikker på, de rigtige arkitekter ville kunne transformere skolen til et varmt, dejligt og ikke mindst fantastisk smukt boligområde.

Horsens har en lang tradition for vellykket transformationsbyggeri, tænk bare på Bastian, som er blev omdannet til kontordomicil, Hede Nielsens fabrik til byret m.m., de gamle Ceres-bygninger til ældrecenter og boliger og sidst, men ikke mindst, den gamle arrest i midtbyen til alternativt kontordomicil. Horsens har arkitekterne til fantastiske transformationer. Så hvorfor ikke Langmarkskolen?

Arkitekt om Langmarkskolen: Det vil være synd og skam at rive denne perle ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce