Tre vurderinger af S' liste over 'sort' politik

Socialdemokratiets lister over regeringens "sorte" politik.

Tre vurderinger af S' liste over 'sort' politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avisen Danmark har bedt WWF Verdensnaturfonden, Danmarks Naturfredningsforening, Landbrug & Fødevarer og den grønne tænketank Concito give en vurdering af den liste, som S har lavet over regeringens klima- og miljøpolitik. Concito og Landbrug & Fødevare har afstået fra at kommentere.

Her er svarene fra WWF Verdensnaturfonden og Danmarks Naturfredningsforening.

1 Er det en fair opgørelse?

WWF Verdensnaturfonden, international programchef Jacob Fjalland:

- Det vil jeg mene. Der har været rigeligt med eksempler på tiltag, der har trukket i den forkerte retning i forhold til natur og klima.

Danmarks Naturfredningsforening, afdelingschef Morten Pedersen:

- Langt hen ad vejen. Hvis vi havde lavet en liste, ville den se nogenlunde sådan ud. Jeg har det forbehold, at det er lige friskt nok, når S på klimaområdet taler om regeringens sorte politik. De har selv været med i alle aftaler. Men på natur og miljø er den meget fair.

2 Hvilket billede tegner opgørelsen?

WWF:

- Samlet set et rimeligt retvisende billede af en regering, der i størstedelen af sin periode har skudt behovet for politisk handling på naturområdet til hjørne, og som nu er ude i et forsøg på en feberredning. For første gang nogensinde peger danskerne jo på klima som det vigtigste område i valgkampen, og det kan politikerne ikke sidde overhørig.

DN:

- Et ikke forbavsende billede af en regering, der har vægtet landbruget, fiskeriet og andre dele af industrien højere end naturhensynet.

3 Er der også et element af valgkamp og hvad deraf følger af tab af nuancer?

WWF:

- Det er da ikke utænkeligt, at det spiller ind.

DN:

- Det er en naturlig del af spillet, at man prøver at udstille regeringens resultatliste. Og vi har jo til gode at se, om S vil lægge en anden linje og gøre det bedre, hvis de vinder valget.

4 For S handler det om at fremstå grønnere end regeringspartierne. Er de det?

WWF:

- For nuværende har der været større opbakning til en styrket klima- og naturpolitik hos oppositionen, men det bliver op til Socialdemokratiet at bevise efter valget - hvis de løber med statsministerposten - om de reelt er grønnere. Vi vil i hvert fald holde dem op på deres løfter og ambitioner.

DN:

- Jeg kan kun måle det på udmeldinger og ikke gennemført politik. S har fremlagt et klima- og miljøudspil, og de har kritiseret regeringens landbrugspakke. Bruger man den målestok, er de grønnere, men for en endelig dom kræver det, at de får gennemført deres politik. På klimapolitikken har de ikke noget at lade nogen høre, fordi de har været med i alle aftaler.

Tre vurderinger af S' liste over 'sort' politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce