Købte hårprodukt hos frisøren: Christinas hår er ødelagt, men ingen vil tage ansvaret

Christina Poulsen har før modtaget behandling med Olaplex 1 og 2, uden hendes hår tog skade. Foto: Mathias Banke

Købte hårprodukt hos frisøren: Christinas hår er ødelagt, men ingen vil tage ansvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Christina Poulsen anvendte hårproduktet Olaplex, begyndte hendes hår at udtørre og knække. Derfor har hun nu kastet sig ud i et større arbejde med at finde frem til, om der var en fejl med produktet, og hvor ansvaret i så fald skal placeres.

I januar 2019 købte og brugte Christina Poulsen hårproduktet Olaplex af en frisør. Normalt bruges Olaplex til at reparere slidt og ødelagt hår, men umiddelbart efter hun brugte det, begyndte hendes hår at tørre ud og knække. I april er det stadig ikke stoppet.

Christina Poulsen mener selv, at hun har fået et dårligt produkt.

- Jeg kontakter min veninde, hvis datter har arbejdet for Olaplex, fortæller Christina Poulsen.

- Da datteren ser mit hår, efter jeg har brugt produktet, er hun sikker på, at det ikke er Olaplex. Hun mener, at det er noget skidt, der er blevet solgt til mig, fortsætter hun.

Sagen kort
I januar 2019 køber Christina Poulsen Olaplex, som hun tidligere havde gode erfaringer med, gennem frisøren Laila Juhl Madsen. Herefter bliver hendes hår ødelagt.Hun afleverer produktet til den autoriserede sælger af produktet i Danmark, som konstaterer, at produktet er parallelimporteret og for gammelt. Det konfronterer hun frisøren og dennes leverandør med, men det fører ingen vegne.

Nu er Christina Poulsen i gang med at udfylde de nødvendige formularer, der skal få en klagesag i gang hos de relevante myndigheder. Hun håber på, at hun i den forbindelse kan få testet det kemiske indhold af de flasker, hun købte.

Tre år for gammelt

Efter at have snakket med sin veninde, der er frisør, beslutter Christina sig for at kontakte den autoriserede forhandler af Olaplex i Danmark, Baldacci Haircare. Hun sender Olaplex-flaskerne til Baldacci Haircare, så de kan undersøge produktet nærmere.

- Vi kunne se ud fra flaskernes batchnummer, at flaskerne var fra 2015. Vi kunne også med det samme se, at varen var parallelimporteret, da produktet var en type, som vi ikke forhandler i Danmark, forklarer Rebecca Pedersen, der er salgschef for Baldacci Haircare i Danmark.

At produkterne er parallelimporterede betyder, at de er købt billigt i et andet land, så de kan sælges til en højere pris i Danmark. Så længe det sker mellem EU-lande, er det ikke ulovligt, men det gør det svært at afdække, om produkterne er blevet opbevaret forsvarligt fra 2015 frem til Christina Poulsens køb af produktet. Dertil kommer, at Olaplex kun er holdbart i op til to år efter produktion.

Christina Poulsen bad dog om at få produkterne tilbage fra Baldacci, da hendes læge ville kigge på dem. Derfor har Baldacci Haircare ikke nået at lave en kemisk analyse af produktet, og det kan derfor ikke be- eller afkræftes, om flaskerne reelt har indeholdt Olaplex, eller om produktet har lidt skade, inden det blev eksporteret til Danmark.

Beskyldninger

Christina Poulsen går også til frisøren Laila Juhl Madsen, som hun har købt produktet af.

Olaplex kommer i fem varianter, hvoraf to - Olaplex 1 og 2 - kun er beregnet til professionelt brug. Resten er beregnet til hjemmebrug, og dem fandt Christina Poulsen på Laila Juhl Madsens webshop, hvor hun sælger hårprodukter.

Christina Poulsen spørger også efter Olaplex 1 og 2, da hun ikke er klar over, at de ikke er egnede til privat brug.

- Christina spurgte, om jeg kunne skaffe det hjem til hende. Det gjorde jeg, fordi hun fortalte, hun var tidligere frisør, forklarer Laila Juhl Madsen.

Men den udlægning af sagen kan Christina Poulsen ikke genkende. Ifølge hende har hun aldrig sagt, at hun er tidligere frisør, og hun fremhæver, at hendes kæreste, som overværede samtalen, kan bevidne dette.

Stoler på leverandøren

Laila Juhl Madsen afviser også, at der skulle være noget galt med det produkt, hun har solgt. Hun stoler på hendes leverandør Eric Dunstan, som har parallelimporteret Olaplex 1 og 2. Han har forsikret hende om, at hans varer er i orden.

- Jeg har solgt Olaplex i mange år og til mange andre kunder, og jeg har aldrig hørt om klager fra forbrugere. Det skal hun (Christina Poulsen, red.) tage op med den frisør, hun har købt det af, siger Eric Dunstan og stiller spørgsmålstegn ved, om Christina Poulsen har anvendt produktet korrekt.

Christina Poulsen fastholder dog, at hun anvendte produktet efter vejledningen, og at hun heller ikke har modtaget behandlinger såsom farvning af håret lige inden Olaplex-kuren, som vil kunne forpurre resultatet.

Eric Dunstan siger til Fyens Stiftstidende, at han står inde for, at hans varer er blevet opbevaret og håndteret korrekt, inden de blev importeret til Danmark, og at han har en advokaterklæring på varernes ægthed. Han ønsker dog ikke at vise den erklæring til Fyens Stiftstidende af hensyn til hans forretningsforbindelser.

Videre i systemet

Efter Christina Poulsens hår begyndte at knække, har hun også kontaktet Søren Nielsen, der er indehaver af Trend of Hair frisørsalonerne i Odense. Det er i hans lokaler på Vesterbro, at Laila Juhl Madsen havde lejet sig ind som selvstændig frisør. Selve salget af Olaplex-produkterne har altså ikke noget med Trend of Hair at gøre.

For Søren Nielsen lyder det dog usandsynligt, at et for gammelt produkt er skyld i Christina Poulsens hårs tilstand.

- Umiddelbart ville jeg tro, at det bare mistede sin gavnlige effekt, uden at det nødvendigvis blev ødelæggende, men jeg kan ikke vide det i hendes specifikke tilfælde. Det er ret nemt at teste produktet, hvis man har det, for så kan man blot sammenligne det side om side, forklarer Søren Nielsen.

Christina Poulsen har nu henvendt sig til Miljøstyrelsen, som har dirigeret hende videre til Forbrugerombudsmanden og styrelsens egen afdeling, Kemikalieinspektionen. Hun afventer nu svar på sine forespørgsler dér.

Købte hårprodukt hos frisøren: Christinas hår er ødelagt, men ingen vil tage ansvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce