Københavnerne kan nu møde tegneren Julius

Da politikerne på Christiansborg indførte håndværker-fradraget, kommenterede Julius det med denne tegning.

Københavnerne kan nu møde tegneren Julius

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KØBENHAVN - Herovre i det jyske vil vi selvfølgelig sige: Det var da på tide!

Men hvorom alting er, kan københavnerne nu stifte bekendtskab med manden, vi kalder verdens bedste bladtegner. Eller i hvert fald én af de bedste.

Det handler naturligvis om Horsens Folkeblads Julius - eller Jens Julius Hansen, som han tilbage i 1950 blev døbt. Gennem de seneste år har Julius foræret hovedparten af sine tegninger fra imponerende fire årtier til Museet for Dansk Bladtegning, der indgår som en del af Det Kongelige Bibliotek i København. Nu har museet sat en udstilling sammen, som frem til 28. november kan ses i Bladtegnergangen i Den Sorte Diamant.

Da aftalen om at donere de mange tegninger var i hus, og Claus Seidel fra Museet for Dansk Bladtegning begyndte at snakke om det praktiske, kommenterede Julius stilfærdigt, at "du kommer nok til at køre et par gange".

For gennem de seneste 40 år er det blevet til daglige tegninger plus det løse. Ikke for ingenting kalder museet Julius for "en slags ironman inden for dansk bladtegning".

Med årene har flere og flere koblet sig på de muntre kommentarer til livet i lille Dannevang, og 14 dagblade præsenterer i dag den daglige Julius. Det betyder, at mere end 350.000 læsere får sig en omgang vitaminer til smilebåndet.

Bid i haserne

Og så skriver Claus Seidel videre om udstillingen:

"Jens Julius Hansen har altid været en beskeden mand, men beskedent kan man ikke kalde hans talent - og læserne elsker hans runde og hyggelige tegninger, der ikke at forglemme tillige og altid rummer en skarphed og et bid i haserne på magthavere og skrankepaver."

Københavnerne kan nu møde tegneren Julius

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce