Visens Venner kommer til byen med sang på Klippen

Visens Venner er altid klar til munter sang. Her er det Jørgen Forsingdal fra Brædstrup og Susanne Bang fra Horsens, der er i gang med en revy-vise. Privatfoto

Visens Venner kommer til byen med sang på Klippen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale medlemmer af Visens Venner er klar til at synge igennem på mødestedet Klippen i Brædstrup.

Brædstrup: Overalt i landet findes der afdelinger af foreningen Visens Venner, hvor der bliver sunget viser og sange med stor entusiasme. Også i Horsens er der en afdeling, og den har flere medlemmer fra Brædstrup. Derfor er det ikke overraskende, at Visens Venner er i gang med at forberede et større arrangement i byen.

Onsdag 9. januar kan man opleve visesang på mødestedet Klippen i Brædstrup, hvor nogle af de aktive medlemmer fra Visens Venner Horsens medvirker.

Vise-arrangementet begynder klokken 14 og tilrettelægges i samarbejde med café-udvalget, der står for foredrag og sang-eftermiddage på Klippen. Alle er velkomne.

Fantastiske revy-viser

En af de visesangere, der medvirker 9. januar, er Jørgen Forsingdal fra Brædstrup. Han er også kendt som erfaren pianist og har været med i Visens Venner i otte år. Han holder især holder meget af de danske revy-viser.

- De revy-viser, som for eksempel Kai Normann Andersen skrev, er jo fantastiske. Det er melodier, der vil noget, og teksterne er uforglemmelige, siger Jørgen Forsingdal.

Visens Venner blev oprindeligt skabt af den store svenske sangskriver Evert Taube, som stiftede den første afdeling tilbage i 1936 i Stockholm. Ideen spredte sig til Danmark, hvor den danske visedigter Sigfred Pedersen i 1953 stiftede den første danske udgave af Visens Venner i København.

Herefter blomstrede afdelinger op overalt i landet, og der er nu 31 lokalafdelinger med tilsammen 4300 medlemmer. Afdelingen i Horsens har omkring 100 medlemmer.

Viser har altid været populære, men der er også udfordringer med at give sang-stafetten videre:

- Vores medlemmer er jo mest 60+-generationen, så jeg kan da godt blive lidt bekymret for, hvad der sker om nogle år. Vi vil gerne overbevise de unge generationer om visernes fortræffeligheder, men det er lidt svært. Lokalt har vi forsøgt at kontakte musikskolen i Horsens, men det gav ikke så meget, siger Jørgen Forsingdal, der selv er 78 år.

Visens Venner kommer til byen med sang på Klippen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce