Væk med skodder og øldåser: Flere vil gøre rent i naturen

Det er en del år siden, der sidst har været affaldsindsamling i naturen i Brædstrup. Nu prøver ægteparret Marianne og Jan Nørmark at starte traditionen op igen i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. Billedet her er fra en affaldsindsamling i Brædstrup i 2009. Arkivfoto

Væk med skodder og øldåser: Flere vil gøre rent i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Interessen for at deltage i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling i naturen er stigende i Brædstrup-området. To nye byer er med denne gang.

Brædstrup: Søndag 31. marts holder Danmarks Naturfredningsforening sin årlige indsamling af affald i naturen, og interessen for at deltage i den landsdækkende forårsrengøring har været støt stigende igennem de sidste par år. Således deltager der over 1000 byer i affaldsindsamlingen i år, og også i Brædstrup-området er der stigende interesse for at være med til at holde naturen rent for henkastet affald.

Således er Brædstrup og Voervadsbro nye deltagerbyer, når affaldsindsamlingen finder sted på søndag, mens landsbyen Underup er med for anden gang.

I Brædstrup er det ægteparret Marianne og Jan Nørmark, der står bag indsamlingen, som tager sit udgangspunkt fra Brædstrup Skole. - Vi håber, at rigtig mange borgere og familier vil komme og hjælpe os. Vi har en dejlig by, men der ligger desværre en del affald rundt omkring efter en lang og mørk vinter. Vi ved, at der i forvejen er en del borgere, som hver dag samler ind på deres daglige gåture, men det er ikke altid nok. Hvis vi i fællesskab lige rykker intensivt i et par timer, så batter det virkelig noget, siger Marianne Nørmark.

Udover at være initiativtager er Marianne Nørmark også medlem af Brædstrup Lokalråd, som arbejder på forskønnelse og udvikling af byen. Hun mener, at affaldsindsamling i naturen er med til at understøtte det. - Oprydning og forårsrengøring i byen er også en måde at forskønne byen på. I Horsens har de Sund By Horsens, hvad med at vi slår Brædstrup op på: Ren By Brædstrup, foreslår Marianne Nørmark.

Affaldsindsamling i naturen ved Brædstrup
Brædstrup: Tid og sted: Brædstrup Skole, Niels Wongesvej 7, Brædstrup fra kl. 10-13 De frivillige bestemmer selv, i hvilket område de vil rydde op og i hvor mange timer. Horsens Kommune stiller i samarbejde med DN, poser, handsker og andet til rådighed. Der er sandwich og sodavand til de fremmødte, når indsamlingen er færdig kl. 13.00.Grædstrup: Tid og sted: Grædstrupvej 72 (den gamle præstebolig), Grædstrup kl. 13-15 Indsamlerne får hver især eller i grupper tildelt nogle veje, hvor der samles affald. Horsens Kommune stiller i samarbejde med DN, poser, handsker og andet til rådighed. Bliver poserne for tunge, kommer der bil med trailer og samler op. Efter indsamlingen serveres der saftevand, kaffe og kage.

Voervadsbro: Tid og sted: Kanopladsen på Ådalen 8-10, Voervadsbro kl. 10-12 Der samles ind langs de fem indfaldsveje til Voervadsbro. Horsens Kommune stiller i samarbejde med DN, poser, handsker og andet til rådighed. Efter indsamlingen er der kaffe og sandwich.

Underup:Tid og sted: Kastanjeplænen, Bygaden i Underup kl. 9-12Indsamlingen starter med kaffe og koordinering af ruter. Horsens Kommune stiller i samarbejde med DN, poser, handsker og andet til rådighed.

Nim: Tid og sted: Nim Forsamlingshus, Hovedgaden 10, Nim fra kl. 10.30 - 13 Affaldsindsamling i og omkring Nim by. Horsens Kommune stiller i samarbejde med DN, poser, handsker og andet til rådighed. Efter indsamlingen tændes grillen op ved forsamlingshuset, og der serveres pølser og brød og lidt at drikke til indsamlerne.

Noget svineri

Også Voervadsbro er med i landsindsamlingen for første gang, hvor byens aktivitetsudvalg, som blandt andet arrangerer live streaming fra Aarhus Universitet, står bag initiativet. - Vi holder tit vandreture om søndagen, og her kan vi se hvor meget affald, der ligger og flyder. Vi tænkte derfor, at det er godt at gøre en fælles indsats for at få ryddet op, siger Arne Hallingdal fra udvalget.

Han mener, at forårsrengøringen i naturen tjener flere formål. - Rengøringen er med til at tjene fællesskabet i landsbyen - også fordi vi alle kan være enige om, at det er noget svineri med alt det affald. Samtidig er det god motion at gå en tur og samle affald, og naturen bliver ren og pæn igen. Det kan forhåbentlig også betyde en adfærdsændring hos dem, som kører og kaster affald ud af bilruden, siger Arne Hallingdal.

Udover Brædstrup og Voervadsbro deltager også Grædstrup, Underup og Nim i affaldsindsamlingen på søndag.

Væk med skodder og øldåser: Flere vil gøre rent i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce