Ungdomsskole forsætter i dødsdømt hus sæsonen ud

Brædstrup Ungdomsskole har fået lov at blive i Skolegade 9 frem til sommerferien. Arkivfoto

Ungdomsskole forsætter i dødsdømt hus sæsonen ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrup Ungdomsskole har fået lov at blive boede i Skolegade i Brædstrup. Ny permanent bopæl forventes at være fundet inden sommerferien.

Brædstrup: Brædstrup Ungdomsskole har fået lov til at blive boede på sin nuværende bopæl Skolegade 9 i Brædstrup - i første omgang frem til sommerferien. Bygningen kom i 2017 på kommunens "dødsliste", og det var derfor planen, at huset skulle rives ned i begyndelse af 2018.

Det efterlod husets to indbyggere, Brædstrup Cykelklub og Brædstrup Ungdomsskole uden hjem, men mens cykelklubben er kommet ind under Brædstrup IF og dermed kan benytte faciliteterne ved hallen, har ungdomsskolen siden været på jagt efter nye lokaler.

I efteråret aftale ungdomsskolen med ejendomscentret i Horsens Kommune, at den kunne rykke ind i den tidligere SFO i Vestergade 15 i januar, men den plan er siden blevet droppet, da også bygningen i Vestergade står til nedrivning.

- På nuværende tidspunkt er der ikke en afklaring omkring, hvor vi skal bo. I og med at det også var en uvis fremtid i Vestergade, er nedrivningen af den bygning, vi er i nu, udsat, så vi ikke skal flytte ud i denne sæson. Lige nu er vi i gang med en proces med at finde et egnede lokale, siger Jan Asmussen, inspektør for ungdomsskolerne i Horsens.

Set fra min stol er det positivt, at vi nu finder den gode, rigtige og varige løsning, i stedet for at flytte over til noget, hvor vi ikke ved, hvor længe vi kan blive.
Jan Asmussen, inspektør for ungdomsskolen

Tre steder i spil

Ifølge ungdomsskolelederen er der i øjeblikket tre lokaliteter i spil til en ny fast bopæl for den lokale ungdomsskole. Således er ejendomscentret i samarbejde med Ungdomsskolen og Brædstrup Skole ved at se på lokaler på skolen samt ved musikskolen i Skolegade, men også det tidligere rådhus er i spil.

- Vi håber, vi kan finde en løsning, som gerne skal blive god for alle parter. Set fra min stol er det positivt, at vi nu finder den gode, rigtige og varige løsning, i stedet for at flytte over til noget, hvor vi ikke ved, hvor længe vi kan blive, siger Jan Asmussen.

Han håber, at Brædstrup Ungdomsskole kan flytte over i nye lokaler efter sommerferien, men der kan godt gå længere tid alt efter, hvornår det er muligt at flytte ind.

Brædstrup Ungdomsskole mærker i øjeblikket stor opbakning blandt de unge. Således er der tilmeldt cirka 100 unge i den lokale ungdomsklub.

Ungdomsskole forsætter i dødsdømt hus sæsonen ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce