Udskiftning i lokalråd: Fire sagde farvel, og fire sagde goddag

Nye og afgående medlemmer af Brædstrup Lokalråd. Fra venstre er det afgående formand Preben Norup, nyvalgte Mette Toft Oksbøll, Kætil Rokkjær, Søren Munk, Rasmus Friis Kronborg (afgående), Olav Holst Hansen (afgående), Marianne Nørmark, Jens Skifter (ny), Heidi Daugaard, Niels Dybdahl (ny), Linda Mikkelsen, (ny) og Pernille Stobberup (afgående). Foto: Peter Hald

Udskiftning i lokalråd: Fire sagde farvel, og fire sagde goddag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire bestyrelsesmedlemmer tog afsked med Brædstrup Lokalråd - men der kom også fire nye til.

Brædstrup: De første to år for Brædstrup Lokalråd har ikke været uden "knaster" og udfordringer, men lokalrådet arbejder videre og har nu fået gennemført en større udskiftning i bestyrelsen.

Det skete på generalforsamlingen tirsdag 30. april, da man sagde farvel til fire bestyrelsesmedlemmer, men hvor det til gengæld lykkedes at finde det nødvendige antal nye bestyrelsesmedlemmer.

Preben Norup, der var formand for lokalrådet de første to år, var en af dem, der stoppede, og af hans årsberetning fremgik det, at der har været et noget "tungt" samarbejde med Horsens Kommune.

En af de vigtigste opgaver for lokalrådet var - og er - at samarbejde med Horsens Kommune om den såkaldte områdefornyelse med flere store projekter, der skal forny Brædstrup og gøre byen mere attraktiv.

Processen er i gang, men det er hidtil gået temmelig langsomt:

- Lad mig sige det med det samme - de indledende øvelser tager tid. Jeg tror og håber dog på, at der nu inden længe vil begynde at vise sig nogle synlige resultater, sagde Preben Norup.

Blandt andet oplyste han, at første spadestik til et af de større projekter - Banetorvet og Banestien - vil blive taget i begyndelsen af 2020.

Mange lokale projekter
Brædstrup Lokalråd har ud over engagementet med områdefornyelsen gang i flere projekter.

Blandt andet begynder man 15. maj på optagelser til en film, der skal være med til at skabe opmærksomhed omkring Brædstrup og skaffe flere tilflyttere.

Et nyt projekt for unge, Frivilligcafeen, er blevet skabt i samarbejde med Sund By Horsens. Cafeen har allerede fået til huse på Brædstrup Bibliotek.

Nyt er også opsætning af en stor kommunal info-stander, der skal stå på Vestervangen. Standeren vil være af samme type, som man finder blandt andet i Horsens.

Lokalrådet har også fået etableret og forbedret hjemmesiden Brædstrup.dk, hvor der nu er kommet en nyttig kalender-funktion med lokale arrangementer, beskrivelse af områdefornyelsen og andre projekter samt kontaktinformation.

Flere udfordringer

Den afgående formand lagde ikke skjul på, at der havde været start-vanskeligheder:

- Den første tid har været udfordrende på mange punkter. Økonomisk var vi udfordret i starten, og blandt andet derfor blev vi nødt til at stoppe samarbejdet med by-koordinator Mogens Knudsen, der fungerede som lokalrådes sekretær, sagde Norup.

Han var især ked af, at Horsens Kommune ikke ville fortsætte samarbejdet med arkitekten bag hele områdefornyelsen, Per Lüchtemeier, som lokalrådet havde haft stor fornøjelse af:

- Kommunens samarbejde med Per Lüchtemeier ophørte desværre tidligere på året, hvilket gjorde, at vi følte, at hele processen blev yderligere forhalet, sagde Preben Norup.

Fire nye

Disse vanskeligheder har måske været en af årsagerne til, at Preben Norup samme med tre andre bestyrelsesmedlemmer, Olav Holst Hansen, Pernille Stobberup og Rasmus Friis Kronborg, valgte at stoppe. Men andre havde valgt at blive, og der kom nye til.

Kætil Rokkjær fortsætter sammen med Søren Munk og Marianne Nørmark - som ikke var på valg, og de nyvalgte er Linda Mikkelsen, der repræsenterer Brædstrup Handel & Erhverv, Jens Skifter, der repræsenter Brædstrup Borgerforening og turistforening samt skolebestyrelsesesformand Mette Toft Oksbøll, der repræsenterer Brædstrup Skole, og erhvervsmanden Niels Dybdahl, der også er et nyt ansigt.

Med som meget aktiv førstesuppleant er stadig Heidi Buchardt Daugaard, der sammen med Kætil Rokkjær er en af drivkræfterne bag det nye ungdomsprojekt Frivilligcafeen, der har fået til huse på Brædstrup Bibliotek.

Man mangler stadig at finde en andensuppleant, men her fik bestyrelsen myndighed til at finde vedkommende.

Den nye bestyrelse har ikke konstitueret sig endnu, så der er ikke sat navne på de forskellige poster. Det vides således endnu ikke, hvem der bliver den nye formand i stedet for Preben Norup.

Udskiftning i lokalråd: Fire sagde farvel, og fire sagde goddag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce