Tryller garnrester om til hjælpearbejde: Klub vil hjælpe Julemærkefonden

Højt humør er en vigtig del af nørkleklubben Rundpinden. Klubben har eksisteret i et halvt år, og der er blevet fremstillet mange ting. Privatfoto

Tryller garnrester om til hjælpearbejde: Klub vil hjælpe Julemærkefonden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medlemmerne af nørkleklubben Rundpinden i Brædstrup forvandler garnrester til ponchoer, tæpper, sokker og meget mere til gavn for udsatte børn.

Nim: En trailer fyldt med små garnrester, altså både noget og ingenting, som bare fylder op, og som er nemmest bare at smide ud, var starten på nørkleklubben Rundpinden.

Klubben består af idérige og flittige personer fra Underup og Nim. Og garnresterne er blevet brugt med stor kreativitet. Nørklerne har blandt andet fremstillet kulørte tæpper og ponchoer, uldsokker, karklude, babysko, naturvarmepuder og meget andet. Og så ligger endda en sæk halvfabrikata - firkanter og trekanter - og venter på at blive sat sammen til noget spændende.

Rundpinden har nu eksisteret i et halvt år, og efter sommerferien vil man komme til at se mere til klubben. Blandt andet har klubben planer om at udstille og sælge ting under byfesten i Nim i august, og også andre steder. Alice Hougård, der har været med til at starte klubben, fortæller, at man også overvejer at besøge kræmmermarkedet i Brædstrup i september og gårdmuseet Stjernholm i november.

Overskuddet fra salget af Rundpindens produkter går ubeskåret til Julemærkefonden, der driver de fem julemærkehjem i Danmark. Årligt hjælper julemærkehjemmene omkring 1000 udsatte og sårbare børn til større selvværd.

Det er jo wellness på en anden måde.
Alice Hougård

Wellness på en anden måde

Højt humør og hygge er en meget vigtig del af klubben.

- Det er jo wellness på en anden måde, siger Alice Hougård og understreger, at "Rundpinden" er en rummelig og fleksibel klub for alle og enhver.

Ofte tager Rundpindens aktører en pose "blandet" med sig hjem for at kunne nørkle videre, for som flere siger: "Man slapper så dejligt af, og man har det rigtig godt med at skabe noget". Magisk er det så at opdage, at en pose "blandet" er omdannet til 25 firkanter eller en poncho.

Rundpindens motto er: "Det, man ikke har prøvet før, er man helt sikkert god til". Og i klubben får man andet end garnrester med sig hjem.

- Ud over inspiration og gejst for håndværket får man en god snak om verdenssituationen og desuden mange gode råd om alverdens ting, som kan bruges i hjemmet, på jobbet eller på rejsen. Ikke mindst får man rørt lattermusklerne, og man glæder sig til at ses igen, forklarer Alice Hougård.

Klubben er en skøn blanding af "novicer og nørder" i alderen 14 til 75 år. Flere novicer er blevet til nørder, og der hersker så stor travlhed, at sommerferien er valgt fra. Og selv om flere har skænket Rundpinden en masse ekstra, er der absolut brug for både mere garn og flere aktører.

Mangler donorgarn

Man kan støtte hjælpearbejdet på flere måder. Enten som aktør i Rundpinden eller som garn-donor - og der mangler i øvrigt snart garn. Donorgarn kan afleveres eller afhentes efter telefonisk aftale på tlf. 27 21 38 20.

Og ikke mindst kan man støtte ved at være køber af klubbens produkter eller som pengedonator.

Rundpindens aktører mødes på lørdage i ulige uger fra klokken 9.30 til 12 i Nim Multihus. På disse dage vil kreationerne kunne opleves og købes. Her i den lune sommertid har deltagerne ofte siddet udenfor, og de har også nørklet på den nye plæne i Underup. Man kan i øvrigt følge Rundpindens aktiviteter på Facebook under "Rundpinden 8740".

Tryller garnrester om til hjælpearbejde: Klub vil hjælpe Julemærkefonden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce