Tømrerforretning udvider: Køber Nida Byg

Indehaveren af Nida Byg, Niels Dalgaard (til højre), har valgt at sælge sit firma for at få tid til andre interesser. Køberne er Jakob Brønd (i midten) og Jørgen Hartvigsen (t.v.) fra Brædstrup Tømrerforretning. Foto: Henrik Sandvad

Tømrerforretning udvider: Køber Nida Byg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indehaveren af Nida Byg, Niels Dalgaard, sælger sin forretning gennem 37 år til Brædstrup Tømrerforretning. Overdragelsen sker 15. oktober.

Brædstrup: Fra mandag 15. oktober bliver skiltet med Nida-Byg A/S på Vestervangen 22 i Brædstrup pillet ned, for fra den dato er Nida Byg nemlig officielt overtaget af Brædstrup Tømrerforretning.

Salget sker, da indehaveren af Nida Byg, Niels Dalgaard, har ønsker om at opleve andre ting i livet efter 37 år som selvstændig.

- Nu nærmer jeg mig de 64 år, og alderen kan man jo ikke løbe fra. Jeg har også andre interesser, som jeg gerne vil bruge mere tid på. Jeg har seks børnebørn, jeg gerne vil se mere til, og jeg har min jagt og golf. Så jeg får ingen problemer med at fylde min tid, siger Niels Dalgaard om beslutningen.

Vi har altid kunnet hjælpe hinanden, hvis vi har stået og manglet et stillads eller noget andet. Så i min verden var det helt naturligt, at det skulle være dem.
Niels Dalgaard, Nida-Byg A/S

Konkurrenter og kolleger

Selvom Brædstrup Tømrerforretning har været en konkurrent på forskellige opgaver i årenes løb, har ejerne Jakob Brønd og Jørgen Hartvigsen også været en slags kolleger. Det var derfor naturligt at sælge til dem.

- Jeg har kendt Jakob og Jørgen i mange år, og jeg synes, de gør det godt. Vi har altid kunnet hjælpe hinanden, hvis vi har stået og manglet et stillads eller noget andet. Så i min verden var det helt naturligt, at det skulle være dem, siger Niels Dalgaard.

Salget af Nida Byg betyder, at de tre ansatte tømrersvende for fremtiden bliver en del af Brædstrup Tømrerforretning, og her håber indehaverne, at købet vil åbne nye muligheder.

- Når man har drevet virksomhed i 37 år, som Niels har, har man nogle kontakter og et kundeunderlag, som er interessant for os. Samtidig har han nogle dygtige medarbejdere, som vi kun er glade for at byde velkommen. Det er ingen tvivl om, at det er vanskeligt at skaffe gode folk i disse tider, siger Jørgen Hartvigsen.

Begge ejere i Brædstrup Tømrerforretning håber, at købet vil åbne nye muligheder for firmaet f.eks. inden for landbrug, hvor Nida Byg i de senere år har haft mange opgaver.

- De kunder, der tidligere har brugt Niels, kan fortsat være trygge ved, at forskellen vil være minimal. Det vil nemlig være de samme folk, som vil dukke op, så kvaliteten og udførelsen vil være den samme, siger Jakob Brønd.

Hjælper i starten

Niels Dalgaard startede med et kombineret glarmester- og vinduespudserfirma tilbage i 1981. Senere hen kastede den udlærte tømrer sig over at bygge huse i 1984, da virksomheden skiftede navn til Nida-Byg.

Op igennem 1980'erne og 1990'erne var Nida Byg involveret i flere store byggeprojekter, hvor firmaet havde op til 35 ansatte på lønningslisten, da det gik stærkest. Også i nullerne blev der bygget huse, men i de senere år er der dog blevet droslet ned på aktiviteterne og været mest fokus på tømmerarbejde.

I dag beskæftiger Nida Byg tre medarbejdere ud over Niels Dalgaard.

Den afgående håndværksmester planlægger at blive boende på Vestervangen 22, fordi han stadig skal have mulighed for at "save en pind og bygge et foderbræt", som han siger. Han kan dog ikke love, at han vil holde sig fra faget.

- Jeg har lovet Jakob og Jørgen, at jeg gerne vil supportere dem her i begyndelsen på mine opgaver, så vi sikrer en god overgang. Men måske kan jeg også hjælpe dem lidt i fremtiden med forskellige ting, siger Niels Dalgaard.

Tømrerforretning udvider: Køber Nida Byg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce