Succesen fortsætter: Over 90.000 besøgte Den Genfundne Bro sidste år

Den Genfundne Bro mellem Gammelstrup og Vestbirk får ofte besøg af busser fyldt med brogæster. Arkivfoto

Succesen fortsætter: Over 90.000 besøgte Den Genfundne Bro sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Broens tæller talte 207.500 gæster på Den Genfundne Bro i 2018, men da nogle gæster tælles med to gange, lyder et forsigtigt gæt på omkring 90.000 brogæster sidste år.

Gammelstrup: Det er efterhånden lidt over fire år siden, at Den Genfundne Bro åbnede for offentligheden i december 2014 efter 85 år i skjul under jorden, og der er stadigvæk stor interesse for at se den gamle jernbanebro.

Ifølge Horsens Kommunes naturafdeling blev der talt 207.500 gæster ved broen i 2018. Det tal skal imidlertid tages med forbehold, ifølge biolog Simon Marsbøll.

Flere af gæsterne bliver nemlig registreret to gange, på udturen og hjemturen - andre måske flere gange - mens de gæster, som tager hele rundturen over broen og rundt om Vestbirk Sø, kun registreres én gang.

- Besøgstallet bliver derfor kun et skøn, men vi vurderer, at omkring 90.000 mennesker har besøgt broen i 2018. Der kan også godt være, at der var 100.000, men vi er forsigtige med, at vi ikke skyder for højt. Der er flere og flere, som tager hele rundturen omkring Vestbirk Sø. Før var det kun et par få procent, men nu er det nok omkring 30 procent. Det trækker selvfølgelig i en retning, men så er der også andre tal, som tydeligvis er for høje, som derfor trækker den anden vej, siger Simon Marsbøll.

Der har været rigtig mange i forårsmånederne og især omkring påske. Der kan godt have været et par tusinde på rekorddagene.
Simon Marsbøll, biolog Horsens Kommune

Et mylder af besøgende

Det er hovedsageligt i weekenderne, at det er populært at besøge broen, hvor den bliver brugt som udflugtsmål. For 2018 har kommunen imidlertid kun tal fra februar og frem. Før det var tælleren nemlig i stykker, efter der flyttede en myrekoloni ind.

- Pludselig fik vi nogle besøgstal, som var helt absurd høje. Vi undersøgte derfor sagen og fandt ud af, at der var flyttet myrer ind i tælleren. Det var selvfølgelig meget sjovt, men det var ikke særlig brugbart, når man gerne vil lave statistik, siger Simon Marsbøll med et grin.

Broen fascinerer

Biologen er generelt imponeret over, at Den Genfundne Bro stadig kan tiltrække mange besøgende.

- Der har været rigtig mange i forårsmånederne og især omkring påske. Der kan godt have været et par tusinde på rekorddagene. Det er utroligt, at broen kan blive ved med at tiltrække så mange mennesker. Jeg synes selv, det er fantastisk, at der har ligget en bro under en dynge jord, og det er nok også det, som folk stadig synes er fascinerende. Det er også et dejligt sted ved Gudenåen til en udflugt, siger Simon Marsbøll.

Kort før jul blev der sat et seværdighedsskilt op ved frakørsel 55 Horsens Nord på E45, der henviser til Den Genfundne Bro. Det kan måske tiltrække endnu flere brogæster i 2019.

Succesen fortsætter: Over 90.000 besøgte Den Genfundne Bro sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce