Sognepræst: Behovet for julehjælp er steget markant

Behovet for kirkens julehjælp er stort - ikke mindst blandt enlige forsørgere, fortæller sognepræst Berit Hune Jørgensen fra Brædstrup. Foto: Peter Hald

Sognepræst: Behovet for julehjælp er steget markant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere mennesker har behov for kirkens julehjælp, konstaterer sognepræst Berit Hune Jørgensen fra Brædstrup.

Brædstrup: Selv om der angiveligt er højkonjunktur, så er der en hel del mennesker, der har svært ved at få pengene til at slå til i julen. Det mærkes blandt andet i Brædstrup Sogn, hvor sognepræst Berit Hune Jørgensen kan konstatere, at behovet for kirkens julehjælp er vokset.

- Sidste år fik 47 lokale borgere brug for vores julehjælp. Det var et forbavsende stort antal - betydeligt flere, end vi har været vant til før, siger Berit Hune Jørgensen.

Hun regner umiddelbart med, at niveauet bliver nogenlunde det samme i år, men da julehjælpen ikke er delt ud endnu, og da der stadig er mulighed for at søge, så foreligger tallet ikke endnu.

Torsdag 13. december sætter folk fra menighedsrådet sig sammen for at se på ansøgningerne, men der er dog også en mulighed for at komme i betragtning efter den dato, hvis det kniber. Man kan søge frem til den sidste uge før jul, siger sognepræsten.

Mad og juletræer

Der er flere former for julehjælp fra kirkens side. Først og fremmest uddeles der kasser med madvarer, der kan bruges i juletiden. Desuden er der et par lokale juletræ-producenter, der sponserer nogle gratis juletræer.

- Som regel er det enlige forsøgere og enlige, der søger om julehjælp. Der er mange ting, der kan vælte læsset. Hvis man har mistet sit arbejde eller er blevet skilt, kan det blive svært i julen, siger Berit Hune Jørgensen.

Men hun kan konstatere, at viljen til at hjælpe er til stede i sognet. Når der er indsamling blandt kirkegængerne, er gavmildheden stor.

Og det har hjulpet, at kirken nu har fået Mobilepay.

- Jeg kan jo se, at der ofte bliver sendt beløb på 100 kroner afsted, siger sognepræsten.

Der bliver også tænkt på de flygtninge, der er kommet til Brædstrup i de seneste par år. De fleste af dem må nøjes med den lave integrationsydelse, så her hjælper Brædstrup Kirke til med mad-bon'er, legetøjsgaver og lignende.

Indtægterne til julehjælpen kommer fra flere kilder. Der er indsamlinger blandt kirkegængere, og en hel del lokale forretninger og firmaer støtter, og der er en pulje under Horsens Provsti.

Desuden har Brædstrup Sogn siden sidste år også fået støtte fra frimurerne i Horsens.

Sognepræst: Behovet for julehjælp er steget markant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce