Slutspurt: Landsby tæt på målet om millionbeløb til ny butik

Siden foråret 2014, da købmandsbutikken lukkede, har der ikke været nogen dagligvarebutik i Nim. En ny andelsbutik lader dog vente på sig. Arkivfoto

Slutspurt: Landsby tæt på målet om millionbeløb til ny butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Nim er man tæt på at have samlet alle 2,7 mio. kr. ind til en ny dagligvarebutik i byen. Nim Fællesråd forventer, at man snart kan etablere anpartsselskabet bag byens nye butik.

Nim: Med en lille måneds forsinkelse er salget af anparter til en ny dagligvarebutik i Nim tæt på sin afslutning.

Oprindelig var planen, at de 2,7 mio. kroner, som Nim-borgerne skal skyde ind som grundkapital i en butiksbygning, skulle være samlet ind allerede 20. december. Sådan er det dog ikke gået, men i Nim Fællesråd, som styrer butiksprojektet, er man fortrøstningsfuld omkring, at alt falder på plads.

- Status er, at vi mangler under 10 procent af pengene lige nu. Vi mangler lige at komme rundt til de sidste af dem, som har tegnet, og som formentlig har trukket det sidste af deres kredit hen over julen. Dem skal vi have besøgt nu, så et eller andet sted følger vi halvt planen. Vi skal have pengene hjem nu, siger Børge Sørensen fra Nim Fællesråd.

Nim Butikstorv Aps.
Nim Butikstorv ApS er det ejendomsselskab, som skal drive den nye butiksbygning. Bygningen lejes ud til en købmand fra Dagrofa, som skal drive en Min Købmand.Prisen på butiksbygningen er 5,5 mio. kr., som dels finansieres gennem et anpartsindskud på 2,7 mio. kroner, dels et realkreditlån fra DLR, dels et banklån fra Middelfart Sparekasse.

Ifølge projektbeskrivelsen skal der bygges en 600 kvm stor købmandsbutik, hvoraf selve butikken bliver på 375 kvm.

Den nye butik skal mindst omsætte for 12 mio. kr. om året.
Nogenlunde sådan vil en ny Min Købmand i Nim tage sig ud, hvis alle brikker falder på plads omkring dagligvarebutikken. Illustration: Dagrofa
Nogenlunde sådan vil en ny Min Købmand i Nim tage sig ud, hvis alle brikker falder på plads omkring dagligvarebutikken. Illustration: Dagrofa

Svært julesalg

Han erkender, at det har været vanskeligere at få solgt butiksanparterne, end man havde forventet i fællesrådet, men han finder det også helt forståeligt, at nogle har følt sig økonomisk presset ved at købe butiksanparter i julemåneden.

- Ét er, når man siger, at man gerne vil smide 5000 kroner i det her, men noget andet er, når vi så står og siger, at nu skal vi bruge de 5000 kroner. Sådan er det. Flere har også sagt til os, at december er den dummeste måned at samle pengene ind, men sådan var omstændighederne nu engang. Vi er ikke bekymrede omkring projektet. Vi var mere bekymrede dengang, vi skulle ud og tegne anparterne, siger Børge Sørensen.

Ingen plan B

Så snart de sidste penge er i hus, vil man oprette anpartsselskabet Nim Butikstorv ApS, som skal stå for at oprette lån og sætte byggeriet i gang. Hvornår det sker, er dog endnu uvist.

- Det afgørende er ikke, om det bliver i januar eller februar. Det vigtigste er, at vi arbejder på alle fronter. Slagplanen er, at vi skal have de sidste penge hjem, så vi kan oprette anpartsselskabet. Vi har ingen plan B omkring, at vi mangler 5-7 procent. Der var en plan B, hvis vi manglede en million, for så var vi nødt til at droppe projektet, men der er vi heldigvis ikke. Vi tror stadig på det, siger Børge Sørensen.

Slutspurt: Landsby tæt på målet om millionbeløb til ny butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce