Slår rekord for tredje år i træk: Lokal forening yder støtte til Østeuropa som aldrig før

Daglig leder i Brædstrup Humanitærforening, Jens Erik Hansen, står for planlægningen af de mange ture til Østeuropa. Han havde ekstra travlt i 2018, da foreningen kørte 36 ture med 300 ton genbrugsting afsted. Arkivfoto

Slår rekord for tredje år i træk: Lokal forening yder støtte til Østeuropa som aldrig før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælpeorganisationen Brædstrup Humanitærforening har for tredje år i træk slået sine egne rekorder. Der sker både i omsætning i genbrugsbutikken og i antal køreture med tøj, skole- og hospitalsudstyr til Østeuropa.

Brædstrup: De cirka 60 frivillige i Brædstrup Humanitærforening, som tjener penge på indsamling og salg af genbrugsting til støtte for humanitært arbejde i Øst- og Centraleuropa, har endnu engang overgået sig selv. Således opnåede foreningen i 2018 at slå sine egne rekorder for tredje år i træk. Det gælder både i forhold til omsætning i genbrugsbutikken på Industrivej 2 i Brædstrup og på antallet af ture med tøj, skole- og hospitalsudstyr til Østeuropa.

- Vi har ikke noget imod omsætningsrekorder. Dem tager vi gerne med. Det er successen, som fortsætter, men der er ikke plads til, at successen bliver større. Det drejer sig både om lagerplads og om frivillige. Vi har kørt alle de ture ud af landet, som vi kunne. Vi kørte 36 ture til udlandet i 2018, og det er rekord. Men vi har nået vores begrænsning nu, siger Mogens Meldgaard, formand for Brædstrup Humanitær.

Brædstrup Humanitær omsatte for 2.770.000 kroner i genbrugsbutikken, og foreningen fik sidste år doneret genbrugsting og penge for i alt 3 millioner kroner. I forbindelse med foreningens aktiviteter i Østeuropa er der doneret 163 ton i form af tøj, sko, møbler og udstyr til skoler og hospitaler for en værdi af 2,4 millioner kroner.

- Der er lidt grimt at sige, at vi ikke ønsker mere vækst. Vi er dog der, at vi ikke kan presse mere gennem vores organisation. Hvis vi skal nå mere, skal vi have flere frivillige, men frivillig arbejdskraft er jo efterspurgt mange steder, siger Mogens Meldgaard Andersen.

Der er lidt grimt at sige, at vi ikke ønsker mere vækst. Vi er dog der, at vi ikke kan presse mere gennem vores organisation.
Mogens Meldgaard Andersen, Brædstrup Humanitærforening
Humanitært arbejde gennem genbrugssalg
  • Brædstrup Humanitær Forening blev stiftet i 2003 og er en lille forening, der yder hjælp og støtter humanitært, socialt og kulturelt i ind- og udland.
  • Brædstrup Humanitær Forening har egne projekter flere steder i Østeuropa, herunder Letland, Litauen, Polen, Rumænien, Bulgarien og Moldova.
  • Genbrugsbutikken på Industrivej 2 i Brædstrup er foreningens primære indtægtskilder til finansiering af transporter med hospitalsudstyr, møbler og tøj, som er samlet ind til hjælpearbejde i udlandet.
  • Ud af overskuddet ydes der også donationer lokalt.
  • Brædstrup Humanitær Forening har cirka 60 frivillige, som er drivkraften i foreningen.

800 hospitalssenge til Rumænien

Brædstrup Humanitær Forening fik i sidste uge leveret en helt ny lastbil til at tage turene med genbrugsting til Østeuropa. Foreningen ejer i alt tre lastbiler, og ifølge formanden varer det ikke længe, før der skal investeres i endnu en lastbil.

Ud over at levere genbrugsting er den lokale hjælpeforening engageret i flere projekter på østeuropæiske hospitaler. Således har hospitaler i Rumænien ytret et ønske om 800 hospitalssenge, som foreningen nu prøver at skaffe.

- Vi er i god kontakt med sygehusene i Syddanmark, og her får vi altid et tip, når der skal skiftes senge ud, eller hvis der er noget, der lukker. Vi forsøger derfor at skaffe tingene hen ad vejen, siger Mogens Meldgaard Andersen.

Slår rekord for tredje år i træk: Lokal forening yder støtte til Østeuropa som aldrig før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce