Skolehal skal renoveres og lukker i et halvt år

Skolehallen i Brædstrup skal ifølge tidsplanen være færdig lige før efterårsferien. Foto: Henrik Sandvad

Skolehal skal renoveres og lukker i et halvt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndværkerne er rykket ind i skolehallen i Brædstrup, der bl.a. skal have nye lofter og gulve. Hallen genåbner efter efterårsferien.

Brædstrup: Det er midlertidigt slut med idræt i skolehallen i Brædstrup for skolebørnene fra Brædstrup Skole, Nim Skole og Tønning-Træden Friskole. Frem til efterårsferien skal hallen fra 1968 nemlig igennem en større renovering, og derfor lukkes hallen helt af for at gøre plads til håndværkerne.

Ifølge formanden for Sportshallerne i Brædstrup, Ole Schultz, er der lagt op til en større modernisering af hallen. Det omfatter blandt andet nye lofter, gulve, isolering, belysning og forbedringer af omklædningsrummene.

- Vi håber meget på, at tidsplanen for renoveringen holder, så vi forstyrrer brugerne af hallen så lidt som muligt. Nu går vi heldigvis ind i en tid, hvor hallen bruges mindre, fordi udesæsonen er gået i gang. Ud over skolerne bruges hallen også af BIF Badminton, basketball og senioridræt, og de prøver at finde ledige tider i Brædstrup Hallen eller minihallen på Skovvejen. Vi er dog rimelig afhængig af, at hallen når at blive færdig til efterårsferien, siger Ole Schultz.

Vi håber meget på, at tidsplanen for renoveringen holder, så vi forstyrrer brugerne af hallen så lidt som muligt.
Ole Schultz, formand for Sportshallerne i Brædstrup
Håndværkere fra Brædstrup Murerforretning gik i sidste uge i gang med nedbrydningen af omklædningsrummene, som får helt nyt inventar og sanitet. Foto: Henrik Sandvad
Håndværkere fra Brædstrup Murerforretning gik i sidste uge i gang med nedbrydningen af omklædningsrummene, som får helt nyt inventar og sanitet. Foto: Henrik Sandvad

Tager af egenkapitalen

Det har været lidt af et puslespil at få økonomien i den store renovering til at gå op. Bestyrelsen fik sidste år et garantilån af Horsens Kommune til moderniseringen af hallen på 4,5 mio. kr., men selve renoveringen kommer til at løbe op i fem mio. kr.

- Vi overvejede derfor at skære nogle ting fra renoveringen. Vi fandt også besparelser for 800.000 kr., men vi besluttede, at det ikke var nogen god idé, når hallen skulle renoveres alligevel. Heldigvis har vi en så god økonomi i Sportshallerne, at vi har besluttet at supplere op, så vi får den fulde modernisering, siger Ole Schultz.

Ingen springgrav

I forbindelse med licitationen af skolehallen fik bestyrelsen også et tilbud på en udvidelse af skolehallen, så der kan etableres en springgrav til gymnasterne. En sådan udvidelse vil koste 2-2,5 mio. kr., hvilket der ikke er penge til i denne omgang.

- Gymnastikafdelingen er selvfølgelig kede af, at der ikke kommer en springgrav nu, men de er allerede gået sammen i en gruppe for at prøve at skaffe penge ved at søge fonde og finde sponsorater. De skal dog selv prøve at få økonomien helt på plads, for Sportshallerne har ikke yderligere kapital ud over til renovering af hallen, siger Ole Schultz.

En ny hal

Formanden for Sportshallerne i Brædstrup forventer, at halrenoveringen vil give en lille driftsbesparelse på el og varme, idet der kommer ekstra isolering, nye varme- og ventilationsanlæg samt billigere LED-belysning i skolehallen.

- Der bliver imidlertid kun tale om en lille besparelse, men det har heller ikke været det primære formål. Det vigtigste for os er, at vi kan tilbyde en moderne og god hal, som brugerne er glade for at være og dyrke sport i. Det er jo også med til at fastholde folk til at dyrke idræt. Den vil blive som en helt ny hal, siger Ole Schultz.

Skolehal skal renoveres og lukker i et halvt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce