Skoleelever færdige med sci-fi-serie: Nu venter nye filmprojekter

Oliver Bjerremann Hermansen (t.v.) og Søren Uldum Sørensen har kursen sat mod instruktørstolen i filmbranchen . De to 15-årige skoleelever har netop færdiggjort en sci-fi serie i ti afsnit og har nye filmprojekter på vej. Foto: Henrik Sandvad

Skoleelever færdige med sci-fi-serie: Nu venter nye filmprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To 15-årige skoleelever fra Brædstrup har i det seneste halvandet år arbejdet på en sci-fi serie i 10 afsnit. Det store filmprojekt er netop færdigt, og nu har de to unge instruktører planer om flere film.

Brædstrup: Al begyndelse er svær. Det har to unge filmmagere fra Brædstrup mærket på egen krop i det sidste halvandet års tid.

I november 2016 kastede de dengang kun 14-årige skoleelever, Søren Uldum Sørensen og Oliver Bjerremann Hermansen, sig ud i at optage en sci-fi-serie i ti afsnit. Det sidste afsnit er netop blevet lagt op på drengenes fælles Youtube-kanal efter en lang redigeringsproces over halvandet år.

- Udgangspunktet var, at vi skulle være færdige i april 2017, så man kan roligt sige, at projektet har taget noget længere tid end forventet. Vi havde også store ambitioner i starten med vilde special effects. Special effects har vi stadig men i et mindre omfang, og samtidig har vi skulle lære at redigere undervejs. Hele projektet har nok taget os tre år i alt, så det har været en lang og sej proces, men vi har også lært meget undervejs, siger 15-årige Søren Uldum Sørensen.

Det vigtigste vi har lært er, at det handler om at have en god historie. Det er vigtigt at få skrevet et godt manuskript, fordi der er her, at historien virkelig bliver levende.
Søren Uldum Sørensen
Både Oliver Bjerremann Hermansen (t.v.) og Søren Uldum Sørensen spiller skuespil i deres fritid. De ser begge skuespilleriet som en fordel, når de gerne vil arbejde som filminstruktører. Foto: Henrik Sandvad
Både Oliver Bjerremann Hermansen (t.v.) og Søren Uldum Sørensen spiller skuespil i deres fritid. De ser begge skuespilleriet som en fordel, når de gerne vil arbejde som filminstruktører. Foto: Henrik Sandvad

På vej med zombie-serie

Sci-fi-serien var en relativ stor produktion med 19 skuespillere og ialt 30 involverede, og under hele produktionen havde Søren Uldum Sørensen og Oliver Bjerremann Hermansen flere kasketter på, bl.a. som manuskriptforfattere, instruktører, skuespillere og sidenhen som producenter og redigerende.

- I fremtiden vil vi nok ikke påtage os så mange roller, men fokusere mere på at være instruktører. Men hele det her projekt har også været et øve-projekt, som vi har lært af til fremtidige projekter, siger Søren Uldum Sørensen, som glæder sig over, at sci-fi-serien er færdig, og kammeraterne nu endelig kan se fremad mod nye filmprojekter.

Og de to unge filmmagere er også begyndt at se fremad. Allerede i sidste uge startede de optagelserne til to små kortfilm om kærlighed og selvmordstanker, og til næste år er planen at lave en zombie-serie i 21 afsnit.

- Det bliver Danmarks første zombie-serie, fordi der tidligere kun er lavet en dansk film om zombier. Så tænkte vi, at det lige var os, der skulle lave en serie, siger Oliver Bjerremann Hermansen med et grin.

- Jeg ved ikke, hvorfor vi tror, vi kan lave de ting. Men vi kaster os bare ud i det, siger Søren Uldum Sørensen.

Skuespillere i fritiden

Ved siden af skolen og filmproduktionen er de to unge filminstruktører også involveret i forskellige projekter som skuespillere. De har begge optrådt i Palsgaard Sommerspil, og Søren Uldum Sørensen har spillet skuespil i ungdomsskolen og hos Horsens Amatør Teater. I det seneste års tid har Oliver været elev på en filmefterskole i Lunderskov, og begge drenge har sat kursen mod et liv med at skabe film.

- Jeg vil helt sikkert gerne være instruktør. Det med at skabe historier på film er lige mig, siger Oliver Bjerremann Hermansen.

Begge drenge har lært meget af at skabe deres første filmserie.

- Jeg tror næste projekt vil køre lidt mere professionelt. Da vil vi nok være lidt mere bisser, og der vil være lidt mindre hyggesnak. Vi er egentlig udmærket tilfreds med vores første serie, når man tænker på, det var første gang, vi har lavet den slags. Det vigtigste vi har lært er, at det handler om at have en god historie. Det er vigtigt at få skrevet et godt manuskript, fordi der er her, at historien virkelig bliver levende, siger Søren Uldum Sørensen.

Skoleelever færdige med sci-fi-serie: Nu venter nye filmprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce