Seniorer søger inspiration: skal se på bofællesskaber

Peder Kirkeby er med til at arrangere en udflugt, hvor lokale seniorer kan besøge to eksisterende seniorbofællesskaber. Det er et led i arbejdet med at etablere et bofælleskab i Brædstrup. Arkivfoto

Seniorer søger inspiration: skal se på bofællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan lokale ældre få mulighed for at se på eksisterende bofællesskaber.

Brædstrup: Ideen om at etablere seniorbofællesskaber i Brædstrup og omegn spirer og gror, og en gruppe initiativtagere til et kommende lokalt bofællesskab-projekt inviterer nu på en rundtur til to allerede eksistererende seniorbofælleskaber.

- Torsdag 1. maj arrangerer vi besøg først hos seniorbofællesskabet Tjørnen på Kirkepladsen 1 i Skødstrup klokken 14, og lidt senere - klokken 17 samme dag - går turen til Klokkehøjen på Råhøjvænget 5b i Stavtrup. Vi kører i egne biler, og man må selv bestemme, om man deltager i et eller to besøg, siger Peder Kirkeby, der er med i initaitivgruppen.

Indtil videre er der allerede en halv snes seniorer, der har meldt sig til, men der er plads til flere, siger Peder Kirkeby, der kan kontaktes på telefon 26 44 33 57.

At der virkelig er stor interesse for at etablere seniorbofællesskaber i Brædstrup, stod lysende klart, da initiativtagerne arrangerede et informationsmøde for en måned siden. Her mødte over 100 borgere op til mødet, der blev holdt på Brædstrup Kro.

Kik på Sygehus-grunden

Projektet er stadig i startfasen, og der er endnu ikke udpeget en byggegrund. Men overvejelserne er i gang.

- Et af de steder, vi har i kikkerten, er Sygehus-grunden i Brædstrup. Det er et område, der ligger centralt, siger Peder Kirkeby.

Hvis alt går efter forventningerne - og kommunen og andre parter støtter op - kan et lokalt seniorbofællesskab måske være klar om to et halvt til tre år, anslår Peder Kirkeby.

Størrelsen på de enkelte bofællesskaber er afgørende:

- Det skal ikke være mindre end 15 boliger - så bliver det for småt. 20 til 25 boliger er en ideel størrelse, siger han.

I den senere tid er der overalt i landet kommet grøde i tankerne om seniorbofællesskaber. Fordelene er mange. Man får en moderne og overkommelig bolig. Man kan deles om mange ting, værktøj, havegrej, delebiler og fælles lokaler såsom værksteder. Og ikke mindst er der det sociale element, understreger Peder Kirkeby.

Seniorer søger inspiration: skal se på bofællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce