Seks smukke naturperler fra Horsens og omegn dyster om plads i naturkanon

Udsigten fra Sukkertoppen er et besøg værd, og derfor er stedet nu også buddet fra Horsens Kommune i en ny dansk naturkanon. Arkivfoto: Horsens Kommune

Seks smukke naturperler fra Horsens og omegn dyster om plads i naturkanon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens Kommune har seks smukke steder med i opløbet, når der i slutningen af november skal udvælges særlige steder til Danmarks nye naturkanon.

Brædstrup: I 2018 skal der udpeges 15 smukke steder i Danmark, som skal blive til Danmarks Naturkanon, og Horsens Kommune byder i den forbindelse ind med seks smukke natursteder.

De seks udvalgte steder er Sukkertoppen, som sammen med Klostermølle og Klosterkær tæt på Mossø giver et af Danmarks mest unikke Gudenå-oplevelser, som det hedder i indstillingen.

Samtidig er Den Genfundne Bro, Slaggård Banke, Endelave, Nørrestrand og Addit Hede blandt de mulige lokale kandidater til den kommende naturkanon.

- Der skal udpeges 15 steder i hele Danmark, så man skal nok være jubeloptimist for at tro, at alle komme med i naturkanonen. Vi håber på, at vi kan få en eller to med blandt de 30 nominerede, og måske er vi heldige at få én enkelt med i naturkanonen. Personligt tror jeg, at Sukkertoppen er vores bedste bud på at komme med, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune.

Hvis man har tænkt sig at markedsføre Danmark over for udlandet med de 15 natursteder, vil det have ret stor betydning, hvis vi kan få et eller to steder med i en natur kanon.
Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Hård konkurrence

Udvalgsformanden understreger, at selvom der findes meget smuk natur i kommunen, skal de lokale natursteder op imod nogle helt unikke og pragtfulde naturområder lige fra Råbjerg Mile, Mols Bjerge, Skagen og Svanninge Bakker. Det bliver derfor vanskeligt at blive blandt de 15 udvalgte, men skulle det lykkedes, kan det få stor turistmæssig betydning.

- Det vil være rigtigt godt at få et sted med i en naturkanon. Hvis man har tænkt sig at markedsføre Danmark over for udlandet med de 15 natursteder, vil det have ret stor betydning, hvis vi kan få et eller to steder med i sådan én naturkanon, siger Martin Ravn.

For at blive udvalgt til Danmarks nye naturkanon kræver det, at lokaliteten skal have en særlig smuk natur, som er et besøg værd, og stedet skal have en væsentlig biologisk, geologisk eller landskabelig værdi.

Alle forslag vurderes af en jury, som i første omgang nominerer 30 steder til den endelige udvælgelse. Derefter skal folk gå ind og dele deres oplevelser fra et af de 30 steder, og dermed hjælpe stedet med at blive valgt.

Ud fra folks oplevelser vælger juryen de 15 steder, der kommer med i Danmarks nye Naturkanon.

Seks smukke naturperler fra Horsens og omegn dyster om plads i naturkanon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce