Sangerinde følger vellykket festival op med cd-release

Anne Dorte Michelsen var det mest kendte islæt ved Træden Winter Folk. Hun spillede i Træden Kirke lørdag eftermiddag til stort set fuldt hus. Foto: Michael Svenningsen

Sangerinde følger vellykket festival op med cd-release

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag blev der holdt Træden Winter Folk for anden gang. Festivalen var arrangeret af vennerne Martin Fehr Therkildsen og sangerinden Ida Wenøe. Hun vil nu følge festivalen med en cd-release i Træden til april.

Træden: Musikken kom til Træden i lørdags, da der blev holdt festivalen Træden Winter Folk for anden gang i henholdsvis i Træden Kirke og Træden Forsamlingshus. Her var der fem forskellige kendte og ukendte kunstnere på plakaten, og de gav de næsten 100 personer, som havde købt billet, en musikalsk oplevelse, som man ikke umiddelbart er vant til at opleve i landsbyen.

- Det har været helt fantastisk at være en del af, og det er en kombination af mange kræfter, som har fået det til at lykkedes. Men nu er vi også glade for at kunne puste lidt ud, siger koncertarrangør og sangerinde Ida Wenøe dagen derpå.

Festivalen havde i år fået besøg af Anne Dorte Michelsen, og hun gav en varm og nærværende koncert i kirken.

- Vi tog ikke Anne Dorte Michelsen ind, fordi hun er kendt, men fordi vi synes, hun laver noget fantastisk musik. Vi kunne se på hende, at hun var rørt over at være til stede, men hun rørte også mange med sin musik. Det samme gjorde Skammens Vogn. Generelt synes jeg dog, at vi har et ret tillidsfuldt publikum, som er meget interesseret i at lytte til forskelligt musik, så de er gerne med, ligemeget hvad vi kommer på plakaten, siger Ida Wenøe.

Hun var selv på scenen to gange under festivalen, hvor hun gav et nummer sammen med Magnus Knudsen og strygerkvatetten Who Killed Bamby, som hun tidligere har turneret med.

Vi tog ikke Anne Dorte Michelsen ind, fordi hun er kendt, men fordi vi synes, hun laver noget fantastisk musik. Vi kunne se på hende, at hun var rørt over at være til stede, men hun rørte også mange med sin musik.
Ida Wenøe, medarrangør Træden Winter Folk
Arrangørerne Ida Wenøe og Martin Fehr Therkildsen har brugt mange timer på at planlægge Træden Winter Folk, så de glæder sig begge til en periode med festivalfri. Arkivfoto Michael Svenningsen
Arrangørerne Ida Wenøe og Martin Fehr Therkildsen har brugt mange timer på at planlægge Træden Winter Folk, så de glæder sig begge til en periode med festivalfri. Arkivfoto Michael Svenningsen

Ny cd på vej

Årets udgave af Træden Winter Folk var været lidt hårdere end almindeligt for sangerinden, som ligesom medarrangør Martin Fehr Therkildsen er opvokset i Træden. Ved siden af festivalen har hun samtidig har været ved at færdiggøre sit nye folk-inspireret album "The things we don't know yet". Albummet er Ida Wenøs andet soloalbum, og hun har også tidligere udgivet to cd'er med bandet Boho Dancer.

- Så det har været en hektisk periode, for både Martin og jeg har mange ting at lave ved siden af festivalen. Festivalen kræver meget arbejde, og det er jo oftest tid, vi ikke har, siger Ida Wenøe med et grin.

Hun holder udgivelse på sin nye cd fredag 12. april, og den bliver lidt utraditionelt holdt i Træden Forsamlingshus.

- Tidligere har jeg altid holdt release i København, men denne gang synes jeg, det kunne være sjovt at gøre det på en lidt anden måde. Det er samtidig også en mulighed for at give lidt tilbage til sin barndomsby, siger Ida Wenøe.

Brug for pause

Indtil videre har Træden Winter Folk været holdt hvert andet år, men hun tør ikke spå om, om den tradition holdes ved lige, eller om festivalen kommer tilbage.

- Det er altid et svært spørgsmål lige efter en festival. Nu tror jeg, vi har brug for en lille pause, og så glemmer vi måske nok, hvor meget arbejde der er i at arrangere en festival. Heldigvis gik det nemmere her anden gang, for vi havde prøvet tingene før. Det gør selvfølgelig også noget for motivationen, når man mærker hvor stor lyst, der er til festivalen i Træden, men nu får vi se. Det kommer måske nok igen, siger Ida Wenøe.

Sangerinde følger vellykket festival op med cd-release

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce