Renoveret for 5,6 mio. kroner: Kirke åbner igen

Kirkeværge Rasmus Schmidt (t.v.) og Peder Møller Mathisen fra Brædstrup Menighedsråd glæder sig over, at den omfattende renovering stort set har fulgt tidsplanen. Foto: Henrik Sandvad

Renoveret for 5,6 mio. kroner: Kirke åbner igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra denne weekend er der atter faste gudstjenester i Brædstrup Kirke. Kirken åbner nemlig igen for kirkegængerne efter en omfattende renovering.

Brædstrup: Det bliver en varmere og mere lys kirke, som kirkegængerne i Brædstrup Kirke kan gå til gudstjeneste i, når kirken i denne weekend igen åbner efter en stor indvendig renovering. Brædstrup Kirke har været lukket siden 2. januar, og imens har håndværkerne haft travlt med at isblæse kirken ned til de rå mure.

Siden er kirkerummet blevet malet med hvid silikatmaling, og lysekronerne og kirkeskibet er blevet renoveret. Der er også blevet sørget for bedre lyd i kirken, da lydanlægget er blevet sat i stand, og der er kommet ekstra højttalere op. Derudover er kirkebænkene og dørene blevet malet.

- Vi valgte at bruge silikatmaling i kirken, fordi vi fik at vide, at det holder bedre og er nemmere at reparere, så vi valgte at søge provstiet om lov. Vi kunne så udnytte, at kirken er under 100 år gammel, fordi alle kirker over 100 år skal kalkes, siger Peder Møller Mathisen fra Brædstrup menighedsråd.

Brædstrup Kirke blev også renoveret i 1991, men denne renovering har været mere omfattende.

- Det har været en stor omgang, men resultatet er også blevet rigtig flot. Håndværkerne har været hurtige, og det hele har stort set kørt efter planen, fortæller Peder Møller Mathisen.

Det har været en stor omgang, men resultatet er også blevet rigtig flot. Håndværkerne har været hurtige, og det hele har stort set kørt efter planen.
Peder Møller Mathisen, Brædstrup Menighedsråd
Kirkerummet og bænkene er blevet malet, så Brædstrup Kirke igen fremstår frisk og lys for kirkegængerne. Foto: Henrik Sandvad
Kirkerummet og bænkene er blevet malet, så Brædstrup Kirke igen fremstår frisk og lys for kirkegængerne. Foto: Henrik Sandvad

Renovering over et år

Renoveringen af Brædstrup Kirke gik i gang allerede i april sidste år, da taget blev skiftet, og der kom ekstra isolering over kirkerummet. I samme omgang blev kirketårnet renoveret og murværket fuget om, ligesom indgangspartiet er forbedret, så folk kan komme ind i kirken i kørestol. Samlet er Brædstrup Kirke blevet renoveret for 5,6 millioner kroner, fordelt med 4,4 mio. kroner til det udvendige og 1,2 mio. kroner til indvendig.

Selvom Brædstrup Kirke nu genåbner for menigheden, er den store opfriskning af kirken endnu ikke færdig.

- Vi mangler stadig at få lavet indgangsporten og nogle enkelte ting udvendig, men nu skal vejret lige blive varmere. Samtidig skal vi have orglet renset, men det bliver først til sommer, npr luftfugtigheden er den rigtige, siger kirkeværge Rasmus Schmidt.

Mens kirken har været lukket, har gudstjenesterne været holdt i sognehuset.

Renoveret for 5,6 mio. kroner: Kirke åbner igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce