Privat hjemmeplejefirma på vej mod konkurs: Ejerne er muligvis i udlandet

Der har været dårlig økonomi hos plejefirmaet Orkideen i Brædstrup, som nu er under konkursbehandling. Arkivfoto

Privat hjemmeplejefirma på vej mod konkurs: Ejerne er muligvis i udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det private hjemmeplejefirma Orkideen Hjemmepleje og Personlig Service ApS fra Brædstrup er kommet under konkursbehandling ved skifteretten i Horsens. Kurator leder efter firmaets ledelse, som menes at opholde sig i udlandet.

Brædstrup: Lukningen af det private hjemmeplejefirma Orkideen Hjemmepleje og Personlig Service ApS sidste år har nu fået et retligt efterspil, da skifteretten i Horsens i øjeblikket har firmaet under konkursbehandling.

Orkideen Hjemmepleje lukkede pludseligt 21. april sidste år, da virksomheden ikke var i stand til at varetage plejen af firmaets 64 brugere i Brædstrup, og derfor var Horsens Kommune nødt til med øjeblikkelig varsel at overtage plejen. Siden har både FOA i Horsens og en håndværker fra firmaet Mand & Bil gjort krav mod firmaet for ubetalte regninger og manglende lønudbetalinger.

Det er advokatfirmaet Lind i København, som er udpeget som kurator, og ifølge advokat Torben Lunde prøver man i øjeblikket at få kontakt til virksomhedens ledelse for at få et overblik over selskabets aktiver og gæld.

- Ledelsen for Orkidéen mødte ikke, da der blev afsagt konkursdekret over virksomheden. Ledelsen havde dog oplyst i en e-mail til skifteretten, at man har forsøgt en redningsplan, som mislykkedes. Man havde også i den forbindelse prøvet at betale kreditorerne så godt, man kunne, siger Torben Lunde.

Tabt udbud skyld i lukning

Ifølge advokaten har sagen været besværliggjort af, at det er vanskeligt at komme i kontakt med ejerne Kent Pedersen og Christina Christensen, som ifølge advokatens oplysninger opholder sig meget i udlandet - muligvis i Spanien.

Ledelsen afgav som forklaring til skifteretten for virksomhedens problemer, at man havde tabt et udbud i Horsens Kommune om at blive privat leverandør af hjemmepleje, og det medførte, at virksomhedens personale søgte væk. Virksomheden var derfor ikke i stand til at varetage plejen af sine brugere, hvilket fik Horsens Kommune til at overtage pleje og opsige kontrakten med Orkideen.

- Det er selvfølgelig også oplysninger, som jeg gerne vil have en snak med ledelsen om. Vi er dog stadig i den indledende fase i konkursbehandlingen, så det håber jeg på at være klogere på senere hen i forløbet, siger Torben Lunde.

Privat hjemmeplejefirma på vej mod konkurs: Ejerne er muligvis i udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce