Privat børnehave ender med stort minus i 2017: Se forklaringen her

Tønning-Træden Børnehave begyndte i 1995 på et forældreinitiativ, og forældrenes indsats er stadig en vigtig del for landsbybørnehaven. På billedet ses afdelingsleder Yrsa Poulsen, som har været ansat i børnehaven i alle årene. Arkivfoto

Privat børnehave ender med stort minus i 2017: Se forklaringen her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønning-Træden Børnehave, som er en del af Tønning-Træden Friskole, kom ud af 2017 med et underskud på 211.000 kroner. Skoleleder forventer fremgang i år.

Træden: Selvom der har været pæn fremgang i både elevtal på Tønning-Træden Friskole og i antal børn i den tilhørende børnehave i de senere år, så kom Tønning-Træden Børnehave sidste år ud med et underskud på 211.864 kroner. Faldet i indtjeningen er imidlertid større end som så, da børnehaven i 2016 havde et overskud på 167.00 kroner.

Tønning-Træden Børnehave drives af Tønning-Træden Friskole, som er en selvejende institution, og her tager skoleleder Thomas Kilsmark underskuddet forholdsvis roligt.

- Vi var lidt uheldigt ramt sidste år, hvor vi havde nogle medarbejdere, som har været syge, og derfor var vi nødt til at tage ekstra bemanding i form af vikarer ind i børnehaven. Nu går børnehavens økonomi ind under skolen, og her kom vi ud med et overskud på 300.000 kroner, og vi har heldigvis også lidt på kistebunden, så jeg vil stadig betegne skolen og børnehaven som en lille, god og sund forretning, siger Thomas Kilsmark.

Tilbage på sporet

Formanden for skolebestyrelsen for Tønning-Træden Friskole ærgrer sig over sidste års resultat, men understreger, at børnehaven er kommet tilbage på sporet igen.

- Vi kan selvfølgelig ikke tage mange år med den type underskud, men det er noget, vi kan håndtere i vores økonomi. I budgettet for i år regner vi med et lille overskud, så jeg vil sige, at vi er tilbage på et normalt år, siger Martin Hansson.

I 2017 var der i gennemsnit 49 børn i børnehaven, mens der i første halvår af i år har været omkring 55. Skolelederen ser derfor fortrøstningsfuldt på fremtiden for børnehaven.

- Vi har generelt en fin søgning. Vi vil selvfølgelig gerne have flere børn. Det vil vi jo altid gerne, men nu kommer der en stor flok til næste år, så det ser vi selvfølgelig frem til, siger Thomas Kielsmark.

Horsens Kommune yder tilskud til Tønning-Træden Børnehave, og det udgjorde sidste år knap 2,5 mio. kroner.

Privat børnehave ender med stort minus i 2017: Se forklaringen her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce